Filet de vedella amb fetge fresc d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 4 filets de vedella de 160 g
- 4 talls de fetge fresc d'ànec d'un dit de gruix
- 4 talls de poma
- sal i pebre
- farina
- oli Per a la salsa:
- 1 gotet de vi de Porto
- 1 gotet d'almívar (aigua i sucre)
PREPARACIÓ
Comenceu posant una paella al foc amb una mica d'oli, salpebreu els filets i fregiu-los.
Mentrestant, saleu el fetge d'ànec, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella sense oli i molt calenta. Us ha de quedar ben ros per fora i molt tendre per dins. Reserveu-lo, retireu els filets del foc i reserveu-los també. D'altra banda, per fer la salsa, reduïu el vi més o menys per la meitat i aleshores afegiu-hi una mica d'almívar perquè us agafi brillantor. En una altra paella enrossiu-hi la poma, prèviament bullida amb moscatell, fins que us quedi ben caramel·litzada. Per muntar el plat, poseu el fetge sobre el filet i la poma al voltant. Salsegeu-ho.
Mentrestant, saleu el fetge d'ànec, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella sense oli i molt calenta. Us ha de quedar ben ros per fora i molt tendre per dins. Reserveu-lo, retireu els filets del foc i reserveu-los també. D'altra banda, per fer la salsa, reduïu el vi més o menys per la meitat i aleshores afegiu-hi una mica d'almívar perquè us agafi brillantor. En una altra paella enrossiu-hi la poma, prèviament bullida amb moscatell, fins que us quedi ben caramel·litzada. Per muntar el plat, poseu el fetge sobre el filet i la poma al voltant. Salsegeu-ho.