Filet de vedella amb crosta de sal i herbes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Armengol
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca n'Armengol
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 720 g de filet de vedella sencer
- enciams variats
- Per a la crosta:
- 800 g de farina
- 500 g de sal gruixuda
- 500 ml d'aigua
- 4 g de llavors de comí
- 4 g de llavors de fonoll
- 4 g de coriandre en gra
- 4 g de romaní
- 4 g de farigola
- Per a la salsa:
- 100 g de suc del rostit
- 1c/s de mostassa antiga
- 1c/s de cogombres en vinagre
- 1c/s de cibulet
- 100 g d'oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
A continuació, poseu en un bol els ingredients de la crosta: la farina, la sal gruixuda, l'aigua, les llavors de comí, les llavors de fonoll, el coriandre, el romaní i la farigola, barregeu-lo amb la mà fins a aconseguir una massa homogènia, estireu la massa fins que tingui un gruix regular d'1 cm o 1'5 cm i emboliqueu el filet d'una peça amb la massa estirada. Seguidament, enforneu el filet enrotllat a 180 graus i deixeu-lo coure uns 35 minuts aproximadament. El temps dependrà de la cocció desitjada de la carn.
Un cop cuit, traieu-lo del forn, retireu la crosta amb dues culleres i reserveu-lo.
Per fer la salsa, piqueu el cogombres i el cibulet i barregeu manualment en un bol, tot junt, el suc del rostit, l'oli d'oliva verge, la mostassa, el cibulet i els cogombres picats.
Tot seguit, talleu el filet en escalopes i cobriu-les amb la salsa.
I ja per acabar, emplateu les escalopes i acompanyeu-les d'una amanida de fulles d'enciams variats, brots d'enciam ecològics...
A continuació, poseu en un bol els ingredients de la crosta: la farina, la sal gruixuda, l'aigua, les llavors de comí, les llavors de fonoll, el coriandre, el romaní i la farigola, barregeu-lo amb la mà fins a aconseguir una massa homogènia, estireu la massa fins que tingui un gruix regular d'1 cm o 1'5 cm i emboliqueu el filet d'una peça amb la massa estirada. Seguidament, enforneu el filet enrotllat a 180 graus i deixeu-lo coure uns 35 minuts aproximadament. El temps dependrà de la cocció desitjada de la carn.
Un cop cuit, traieu-lo del forn, retireu la crosta amb dues culleres i reserveu-lo.
Per fer la salsa, piqueu el cogombres i el cibulet i barregeu manualment en un bol, tot junt, el suc del rostit, l'oli d'oliva verge, la mostassa, el cibulet i els cogombres picats.
Tot seguit, talleu el filet en escalopes i cobriu-les amb la salsa.
I ja per acabar, emplateu les escalopes i acompanyeu-les d'una amanida de fulles d'enciams variats, brots d'enciam ecològics...