Filet de porc amb salsa de ceps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Laura Sibill (pintora de Sant Sadurní d'Anoia)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els porcs de raça ibèrica, criats a l'aire lliure, contenen àcid oleic, el greix de l'oli d'oliva.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 2 filets de porc ibèric
  • 75 g de ceps deshidratats
  • 400 g de nata líquida (o crema de llet)
  • 100 g de formatge tou
  • sal
  • pebre
  • 1 nou de mantega
  • oli d¿oliva
  • farina blanca
  • cibulet
  • romaní

PREPARACIÓ

Per començar, agafeu els ceps secs deshidratats, que ja estan tallats a làmines, rehidrateu-los en un bol amb nata líquida i deixeu-los a la nevera durant unes 3 hores.

A continuació, agafeu els filets de porc, poliu-los de tels i greixos, salpebreu-los, enfarineu-los, poseu-los en una paella amb un raig d'oli d'oliva i una mica de mantega i fregiu-los a foc alt, de manera que quedin rossos per fora i una mica crus per dins. Amb menys de 5 minuts al foc n'hi ha prou. Seguidament, traieu-los de la paella, emboliqueu-los amb paper d'alumini i reserveu-los.

Per fer la salsa de ceps, poseu al foc un cassó amb una mica de mantega, afegiu-hi

els ceps hidratats amb la nata líquida i una mica de sal i deixeu que vagi reduint a foc baix.

Mentrestant, desemboliqueu els filets de porc, talleu-los a rodanxes d'uns 2 centímetres, poseu les rodanxes en una safata de forn, cobriu-les amb uns quants talls de formatge, fiqueu-ho al forn, prèviament escalfat, i gratineu-ho fins que el formatge sigui fos.

I ja per acabar, poseu al plat, primer, una mica de salsa de ceps, després, poseu-hi al damunt les rodanxes de porc amb el formatge fos al damunt i acabeu el plat

amb una mica de cibulet tallat petit i una branqueta de romaní.
Anar al contingut