Figues amb fetge gras i Pedro Ximenez
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 8 figues
- 300 g de terrina de fetge gras
- 1 copa de Pedro Ximenez
- 1 cullerada petita d'agar-agar
- 1/2 full de gelatina
- oli d'oliva o de tòfona
- sal
PREPARACIÓ
Escalfeu el Pedro Ximenez en un cassó.
Un cop calent, afegiu-hi l'agar-agar i el full de gelatina que haureu tingut en remull. Remeneu-ho tot junt fins que s'hagi desfet i poseu-ho sobre una safata de manera que quedi una capa fina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Mentrestant, tritureu la terrina de fetge gras amb una forquilla i poseu-la dins d'una màniga pastissera.
A continuació, peleu les fiques i talleu-les a rodanxes sense desmuntar-les gaire. Cobriu una rodanxa amb fetge gras, després col·loqueu-hi a sobre una altra rodanxa de figa i repetiu l'operació fins a reconstruir la figa. Tot seguit, emboliqueu la figa amb paper film, pressioneu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu les figues per la meitat de manera que es vegin les diferents capes que heu fet.
I ja per acabar, emplateu les figues i cobriu-les amb una làmina de gelatina de Pedro Ximenez. Podeu guarnir el plat amb oli d'oliva o de tòfona i una mica de sal.
Un cop calent, afegiu-hi l'agar-agar i el full de gelatina que haureu tingut en remull. Remeneu-ho tot junt fins que s'hagi desfet i poseu-ho sobre una safata de manera que quedi una capa fina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Mentrestant, tritureu la terrina de fetge gras amb una forquilla i poseu-la dins d'una màniga pastissera.
A continuació, peleu les fiques i talleu-les a rodanxes sense desmuntar-les gaire. Cobriu una rodanxa amb fetge gras, després col·loqueu-hi a sobre una altra rodanxa de figa i repetiu l'operació fins a reconstruir la figa. Tot seguit, emboliqueu la figa amb paper film, pressioneu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu les figues per la meitat de manera que es vegin les diferents capes que heu fet.
I ja per acabar, emplateu les figues i cobriu-les amb una làmina de gelatina de Pedro Ximenez. Podeu guarnir el plat amb oli d'oliva o de tòfona i una mica de sal.