Figues al forn amb recuit i oli verge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Saez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 12 figues
- 400 g de recuit
- 1 tasseta d'oli extra verge
- 40 g de mantega
- 1 cullerada de sucre
- romaní
- 1 aranja blanca
- 1 aranja rosa
- 100 g d'avellanes
- 50 g de sucre morè
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella ben calenta poseu-hi el sucre morè.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi les avellanes, remeneu-les bé i deixeu-les caramel·litzar. Seguidament, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, poseu en un bol l'aranja blanca i la rosa, pelades i tallades a daus, i l'oli i deixeu-ho marinar durant uns 20 minuts.
Mentrestant, poseu en una safata una mica de mantega, sucre, una branca de romaní i les figues senceres, i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, feu una base de recuit al centre del plat, poseu-hi a sobre les figues i les aranges marinades, i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi les avellanes, remeneu-les bé i deixeu-les caramel·litzar. Seguidament, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, poseu en un bol l'aranja blanca i la rosa, pelades i tallades a daus, i l'oli i deixeu-ho marinar durant uns 20 minuts.
Mentrestant, poseu en una safata una mica de mantega, sucre, una branca de romaní i les figues senceres, i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, feu una base de recuit al centre del plat, poseu-hi a sobre les figues i les aranges marinades, i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.