Fideus amb galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 16 galeres
- 250 g de fideus del núm. 2
- 3 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- julivert
- 1 ceba
- un grapat de pèsols
- 1 l de brou de peix
- sal i oli d'oliva Per a la picada:
- 1 gotet de vi ranci
- 1 llesca de pa fregit
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 8-10 ametlles torrades
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
En una cassola amb oli, sofregiu-hi les galeres.
Reserveu-les i en el mateix oli, enrossiu-hi la ceba i l'all picats. Afegiu-hi el tomàquet triturat i el julivert picat. Un cop cuit el sofregit, poseu-hi el fideus, doneu-hi unes voltes i tireu-hi el brou i els pèsols. Deixeu que arrenqui el bull i, mentrestant, prepareu una picada amb les ametlles, el pebre vermell, la llesca de pa fregit i el vi ranci. Afegiu-la a la cassola, barregeu-ho bé i poseu-hi les galeres. Rectifiqueu-ho de sal i, passats 3 o 4 minuts ja ho podeu servir.
Reserveu-les i en el mateix oli, enrossiu-hi la ceba i l'all picats. Afegiu-hi el tomàquet triturat i el julivert picat. Un cop cuit el sofregit, poseu-hi el fideus, doneu-hi unes voltes i tireu-hi el brou i els pèsols. Deixeu que arrenqui el bull i, mentrestant, prepareu una picada amb les ametlles, el pebre vermell, la llesca de pa fregit i el vi ranci. Afegiu-la a la cassola, barregeu-ho bé i poseu-hi les galeres. Rectifiqueu-ho de sal i, passats 3 o 4 minuts ja ho podeu servir.