Fideus amb galeres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 16 galeres
  • 250 g de fideus del núm. 2
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 1 ceba
  • un grapat de pèsols
  • 1 l de brou de peix
  • sal i oli d'oliva Per a la picada:
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 8-10 ametlles torrades
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

En una cassola amb oli, sofregiu-hi les galeres.
Reserveu-les i en el mateix oli, enrossiu-hi la ceba i l'all picats. Afegiu-hi el tomàquet triturat i el julivert picat. Un cop cuit el sofregit, poseu-hi el fideus, doneu-hi unes voltes i tireu-hi el brou i els pèsols. Deixeu que arrenqui el bull i, mentrestant, prepareu una picada amb les ametlles, el pebre vermell, la llesca de pa fregit i el vi ranci. Afegiu-la a la cassola, barregeu-ho bé i poseu-hi les galeres. Rectifiqueu-ho de sal i, passats 3 o 4 minuts ja ho podeu servir.
Anar al contingut