Fideus a la cassola

Puntuació:

3,02 / 5

Categoria:
primers, segons
Aliment principal:
peix
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Puntua (321 vots)

Tags:


Canals:

Ingredients

  • 400 g de fideus gruixuts
  • 4 sipionets
  • 4 escamarlans
  • 4 gambes
  • 1 raig de conyac
  • 250 g de cloïsses
  • 4 cullerades de sofregit (ceba i tomàquet)
  • allioli
  • safrà torrat
  • 1,5 l de fumet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

Elaboració

Per començar, en una cassola amb oli salteu els sipionets. Quan estiguin rossos, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa cassola salteu les gambes i els escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac, flamegeu-ho, deixeu reduir una mica l'alcohol, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi el sofregit i l'allioli, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el fumet, el safrà, els sipionets i els fideus i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, poseu-hi les gambes, els escamarlans i les cloïsses i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu els fideus amb el marisc i guarniu el plat amb una mica d'allioli.

Fotos de la recepta (1)

Valoració nutricional

sticsa

Elaboració molt rica en hidrats de carboni, molt interessants per a aquelles persones que necessiten una alta aportació energètica.

El restaurant

El racó del navegant

Cuiner: Rosa Nonell

Port Balis, local 24-25. Sant Andreu de Llavaneres.

93 792 86 13

La música

La cançó: "La mer"

Intèrpret: Dee Dee Bridgewater

Comentaris (4)

  • 26/04/2010 23:57:46 Marca com a ofensiu

    Tal com diuen tots, més aviat és una "fideuà" i jo també he fet els fideus a la cassola amb carn.

  • 22/05/2009 09:24:22 Marca com a ofensiu

    Molt bo i saboròs........pero yo tambe els hi fet sempre de carn..........Mes aviat en dirìa "fideuà"

  • Enriqueta Juvé

    Enriqueta Juvé diu:

    21/05/2009 16:53:58 Marca com a ofensiu

    Quina cosa mes bona !!........pero per mi es una ""fideuà""....yo tambe els hi fet sempre amb carn..........

  • 21/05/2009 12:36:05 Marca com a ofensiu

    Un clàssic... tot i que jo sempre els he fet de carn i no de peix!

Recepta de:
Receptes publicades:
3790
Vots rebuts:
953882
Comentaris rebuts:
1192
Seguidors:
197