Fetge gras amb raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Piqué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 1 kg de fetge extra de Molard
- 100 g de raïm
- 50 g de cirerols
- 1 aranja
- 1 cl de vinagre de Mòdena
- 30 g de mantega
- sal
- pebre rosa
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 1 cullera de sucre
- 1 cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el fetge i espolseu-lo amb sucre.
Fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui torradet, acabeu-lo de coure al forn fins que l'interior del fetge tingui una temperatura d'uns 55 o 60 graus. Per fer la salsa, poseu sucre, raïm, vinagre i suc d'aranja en un cassó i deixeu que caramel·litzi. Després, tritureu el raïm i afegiu-hi mantega. Mentrestant, salteu els cirerols i el raïm per la guarnició. Tot seguit, talleu el fetge i emplateu-lo. Decoreu-lo amb sal Maldon, pebre rosa, cibulet picat i juliana de pell d'aranja. Acompanyeu-lo amb els cirerols i el raïm saltats i la salsa.
Fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui torradet, acabeu-lo de coure al forn fins que l'interior del fetge tingui una temperatura d'uns 55 o 60 graus. Per fer la salsa, poseu sucre, raïm, vinagre i suc d'aranja en un cassó i deixeu que caramel·litzi. Després, tritureu el raïm i afegiu-hi mantega. Mentrestant, salteu els cirerols i el raïm per la guarnició. Tot seguit, talleu el fetge i emplateu-lo. Decoreu-lo amb sal Maldon, pebre rosa, cibulet picat i juliana de pell d'aranja. Acompanyeu-lo amb els cirerols i el raïm saltats i la salsa.