Fetge amb ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Sastre
INGREDIENTS
- 2 kg de ceba
- 1,200 kg de fetge de xai
- 150 g de llardons
- 20 g d'ametlles
- 2 cullerades de llard
- sal
- 1 copeta de vi de missa
PREPARACIÓ
Per començar, fregiu la ceba sense oli en una paella i quan estigui ben sofregida passeu-la en una cassola.
A la mateixa paella poseu-hi una mica de llard i tot seguit el fetge salpebrat. És important que el fetge us quedi sobtat així no deixa anar l'aigua que porta dins i per tant no queda tan sec. Tot seguit, passeu-lo també a la cassola i tireu-hi un raig de vi de missa deixant que vagi reduint. Remeneu-ho de tant en tant. Aprofiteu per fer la picada; piqueu primer els llardons tallats a trossets i després les ametlles. Quan estigui la picada ben lligada i fina incorporeu-la a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho 3 o 4 minuts més tapat. Emplateu.
A la mateixa paella poseu-hi una mica de llard i tot seguit el fetge salpebrat. És important que el fetge us quedi sobtat així no deixa anar l'aigua que porta dins i per tant no queda tan sec. Tot seguit, passeu-lo també a la cassola i tireu-hi un raig de vi de missa deixant que vagi reduint. Remeneu-ho de tant en tant. Aprofiteu per fer la picada; piqueu primer els llardons tallats a trossets i després les ametlles. Quan estigui la picada ben lligada i fina incorporeu-la a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho 3 o 4 minuts més tapat. Emplateu.