Faves estofades amb sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rabasseda, Barcelona
INGREDIENTS
- 1,250 kg de faves
- 1,250 kg de sípia
- 2 cebes
- 1 manat d'alls tendres
- menta
- brou de peix
- sal i oli
- 1/2 copa d'anís sec
PREPARACIÓ
Primer de tot, sofregiu la ceba picada i deixeu-la daurar a foc baix.
Mentrestant saleu la sípia (neta i tallada), i un cop la ceba estigui daurada, incorporeu-la al sofregit i deixeu-ho enrossir tot junt. A continuació, poseu-hi els alls tendres tallats i remeneu-ho. Quan s'hagin estofat una mica, afegiu-hi les faves. Remeneu-ho i després aboqueu-hi el fumet de peix fins que quedi cobert. Finalment, tireu-hi la menta i deixeu-ho coure a foc lent durant mitja hora o tres quarts. Aleshores traieu les herbes i afegiu-hi l'anís sec, deixeu-ho 3 o 4 minuts més i ja tindreu el plat preparat i a punt d'emplatar.
Mentrestant saleu la sípia (neta i tallada), i un cop la ceba estigui daurada, incorporeu-la al sofregit i deixeu-ho enrossir tot junt. A continuació, poseu-hi els alls tendres tallats i remeneu-ho. Quan s'hagin estofat una mica, afegiu-hi les faves. Remeneu-ho i després aboqueu-hi el fumet de peix fins que quedi cobert. Finalment, tireu-hi la menta i deixeu-ho coure a foc lent durant mitja hora o tres quarts. Aleshores traieu les herbes i afegiu-hi l'anís sec, deixeu-ho 3 o 4 minuts més i ja tindreu el plat preparat i a punt d'emplatar.