Faves estofades amb oli de menta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1 kg de faves petites i tendres
  • 4 alls tendres
  • 4 cebes tendres
  • 100 g de botifarra negra
  • 100 g de cansalada
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Per a l'oli de menta:
  • 1 manat de menta
  • aigua
  • oli d'oliva extra verge

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la cansalada tallada a dauets.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la ceba tendra picada, l'all tendre picat, la botifarra negra tallada a dauets i les faves, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 10 minuts.

Per fer l'oli de menta, escaldeu les fulles de menta en un cassó amb aigua bullint durant uns segons. Seguidament, poseu-les en un bol amb una mica de l'aigua d'escaldar-les i tritureu-les amb el túrmix. A continuació, coleu el suc, afegiu-hi l'oli d'oliva i torneu-ho a triturar amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu les faves i amaniu-les amb l'oli de menta.
Anar al contingut