Faves a la catalana

Puntuació:

2,84 / 5

Categoria:
primers
Aliment principal:
llegums
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (329 vots)

Ingredients

  • 2 kg de faveta tendra
  • 300 gr de panxeta
  • 500 gr de cansalada del coll confitada
  • 450 gr de botifarra negra bona
  • 600 gr de ceba tendra
  • 150 gr d’all tendre
  • bouquet (1 fulla de llorer i menta petita)
  • 1,1 l de vi dolç tipus Oporto
  • 0,1 l d’oli d’oliva verge

Elaboració

Agafem una cassola de ferro colat i començarem tallant a bastonets la cansalada que haurem salat un dia abans, la posarem a sofregir amb oli d'oliva a foc mig. Quan la tinguem rosseta hi afegirem l’all tendre, la ceba i el bouquet aromàtic, i ja hi podrem posar la cansalada confitada i les faves tendres. Ho deixarem sofregir uns minutets i ja podrem tirar-hi el vi dolç. Després, ho taparem amb ajuda d’un paper parafinat i tapat. Passats uns 15 minuts, controlarem el punt, fins que siguin cuites i ho acabarem afegint-hi la botifarra negra. Ho tornarem a tapar i ho retirarem del foc.
Acabat i presentació: Les acabarem destapades i deixant-les sofregir fins que comenci a sortir el greix. Ho emplatarem tallant la cansalada confitada i decorant el plat amb un ramell de menta.
Comentari: Es una recepta molt senzilla, però alhora, l’èxit del plat dependrà de la delicadesa que hi posem.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Receptes publicades:
    103
    Vots rebuts:
    37965
    Comentaris rebuts:
    89
    Seguidors:
    51