Farcellet de xai confitat al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Núria Lucas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

INGREDIENTS

  • 800 g de xai
  • brou fosc de xai
  • crepina
  • aigua
  • 300 g de patata
  • pebre en gra
  • fulla de llorer
  • farigola
  • romaní
  • oli de tòfona negre
  • 1 l d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou de xai en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau.

A continuació, en un cassó amb oli abundant, romaní, farigola, llorer i pebre en gra confiteu el xai prèviament salat durant unes 5 hores a foc suau. Seguidament, desosseu-lo, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica de brou de xai reduït i remeneu-ho bé.

Per fer el farcellet, cobriu un motllo rodó amb la crepina, poseu-hi el xai desossat a dins, emboliqueu-lo amb la crepina, talleu-ne les parts sobrants, desemmotlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. Després, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli fins que estigui dauradet.

Tot seguit, poseu les patates pelades i senceres en un cassó amb aigua i deixeu-les bullir. Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'oli de tòfona i sal i aixafeu-les bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi el farcellet de xai a sobre i salseu-ho tot amb la reducció del brou de xai.
Anar al contingut