Farcellet de bacallà al vapor i Wan- tun al mentó

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Farcellet de bacallà al vapor
  • 1 manat d'espàrrecs blancs
  • pebre negre
  • 1 ceba
  • claus d'olor
  • 6 cebes tendres
  • 300 g bacallà esqueixat
  • 1/2 culleradeta de pasta d'olives negres
  • enciam francès
  • Wan- tun al mentó
  • 60 g moixama de tonyina
  • 12 ous de guatlla
  • 1 pot petit d'ous de salmó
  • 1 paquet de pasta wan-tun
  • arròs llarg

PREPARACIÓ

Farcellet de bacallà al vapor

1. Omplim una olla grossa d'aigua i la posem al foc. És important que hi posem només l'aigua que calgui perquè no suri l'olla de bambú per coure al vapor que hi encaixarem al damunt, però tampoc poca, que ens generaria massa vapor i ens arribaria a cremar tot el que hi ha a dins.

2. Afegim a aquesta aigua les peles d'espàrrec, uns grans de pebre, la ceba i els claus d'olor que ens serviran per aromatitzar el vapor.

3. Posem l'olla per cuinar al vapor feta de bambú, anomenada misiki, a sobre de l'olla i hi afegim primer unes fulles d'enciam francès. 20- 30 segons i ja les tindrem fetes.

4. Agafem el bacallà esqueixat, que tenim en un bol, i l'hi aboquem una miqueta d'oli d'oliva i una punteta d'olivada. Ho barregem tot bé.

5. Ja podem treure les fulles d'enciam de l'olla de bambú. En tallem la tija i ajuntem les fulles perquè no quedi un buit al mig.

6. Agafem els espàrrecs i amb un pelador els anem tallant.

7. Posem a sobre de la fulla d'enciam les làmines d'espàrrec blanc.

8. Tallem la ceba tendra molt petitona i l'afegim al bol on tenim el bacallà esqueixat barrejat amb l'olivada.

9. Posem aquesta barreja a sobre de la fulla.

10. Ara tancarem el farcellet: anem cargolant la fulla amb el farcit i l'anem atepeint, i en pleguem les puntes. Tallem el perímetre sobrant de la fulla de l'enciam, un cop tinguem fet el farcellet.

11. Posem els farcellets dins l'olla de bambú i la tapem. Ho fem coure durant 4 o 5 minuts.

12. Desfem una mica d'olivada en oli d'oliva i en posem una mica per sobre dels farcellets. Ja els tindrem!


Wan- tun al mentó

1. Posem a bullir una olla amb aigua on afegirem les peles d'espàrrec, uns grans de pebre, la ceba i els claus d'olor, per aromatitzar-la. A sobre hi posem un colador amb l'arròs, i al damunt de tot hi encaixem l'olla de bambú per coure-ho al vapor.

2. Ara obrim l'envàs del wan- tun, i anem traient les làmines de pasta fresca, amb cura que no es trenquin, perquè són molt fines.

3. Hem de mantenir les làmines de wan- tun humides perquè no s'assequin gaire: agafem un drap humit i el dobleguem. Hi posem les làmines dins.

4. En una tassa mitjana hi posem un mica d'oli. A dins hi ajustem una làmina de wan- tun.

5. Posem a sobre de la làmina un ou de guatlla, una mica de caviar de salmó i una mica de moixama de tonyina.

6. Ens mullem els dits amb una mica d'aigua i humitegem els extrems de la pasta perquè s'enganxi.

7. Agafem totes les puntetes i les emboliquem, fins que estiguin fets els farcellets.

8. En una safateta de ceràmica amb una mica d'aigua hi posem tots els farcellets que hem fet. Posem el recipient amb els farcellets dins l'olla de bambú. Tapem l'olla i ho deixem coure 4 i 5 minuts.

9. Posem l'arròs en un bol i colem l'aigua que ens ha servit per fer el vapor. Posem aquesta aigua en una tetera, com si fos un consomé, i la servirem a taula.

10. Traiem l'aigua de la safata on s'han cuit els farcellets de wan- tun i els posem en un plat.

Anar al contingut