Farcell cruixent de cua de bou amb puré de patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 kg de cua de bou
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 6 grans d'all
- 1 l de vi negre
- 2 tasses de brou
- llorer i farigola
- pasta filo
- oli d'oliva
- sal Per al puré de patates:
- 1 kg de patates
- 250 g de mantega
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu el plat enrossint la cua de bou en una cassola amb oli; salpebreu-la i reserveu-la.
A la mateixa cassola, feu la bresa amb la ceba, el tomàquet, una mica de porro, la pastanaga, uns alls sencers i una mica de farigola i llorer. Saleu-ho i poseu-hi una mica de pebre en gra. Deixeu-ho coure fins que agafi el punt de transparència i aleshores incorporeu-hi la carn; tireu-hi el vi negre i el brou fins que quedi gairebé cobert; rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho que vagi coent a foc mitjà durant unes 3 hores. Traieu-ne la carn per desossar-la i la bresa deixeu-la mitja hora més, passeu-la pel colador xinès i deixeu-la reduir una estona. D'altra banda, pinteu la pasta filo amb la mantega i poseu-la dins del motlle. Comenceu fent capes, primer amb el puré de patata ben aixafat, la carn de bou i una altra vegada el puré. Tanqueu-ho amb la pasta que ha sobrat, torneu-ho a pintar amb la mantega i poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180º. Per muntar el plat desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho amb la salsa.
A la mateixa cassola, feu la bresa amb la ceba, el tomàquet, una mica de porro, la pastanaga, uns alls sencers i una mica de farigola i llorer. Saleu-ho i poseu-hi una mica de pebre en gra. Deixeu-ho coure fins que agafi el punt de transparència i aleshores incorporeu-hi la carn; tireu-hi el vi negre i el brou fins que quedi gairebé cobert; rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho que vagi coent a foc mitjà durant unes 3 hores. Traieu-ne la carn per desossar-la i la bresa deixeu-la mitja hora més, passeu-la pel colador xinès i deixeu-la reduir una estona. D'altra banda, pinteu la pasta filo amb la mantega i poseu-la dins del motlle. Comenceu fent capes, primer amb el puré de patata ben aixafat, la carn de bou i una altra vegada el puré. Tanqueu-ho amb la pasta que ha sobrat, torneu-ho a pintar amb la mantega i poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180º. Per muntar el plat desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho amb la salsa.