Farcell cruixent de cua de bou amb puré de patates

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 kg de cua de bou
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 6 grans d'all
  • 1 l de vi negre
  • 2 tasses de brou
  • llorer i farigola
  • pasta filo
  • oli d'oliva
  • sal Per al puré de patates:
  • 1 kg de patates
  • 250 g de mantega
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu el plat enrossint la cua de bou en una cassola amb oli; salpebreu-la i reserveu-la.
A la mateixa cassola, feu la bresa amb la ceba, el tomàquet, una mica de porro, la pastanaga, uns alls sencers i una mica de farigola i llorer. Saleu-ho i poseu-hi una mica de pebre en gra. Deixeu-ho coure fins que agafi el punt de transparència i aleshores incorporeu-hi la carn; tireu-hi el vi negre i el brou fins que quedi gairebé cobert; rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho que vagi coent a foc mitjà durant unes 3 hores. Traieu-ne la carn per desossar-la i la bresa deixeu-la mitja hora més, passeu-la pel colador xinès i deixeu-la reduir una estona. D'altra banda, pinteu la pasta filo amb la mantega i poseu-la dins del motlle. Comenceu fent capes, primer amb el puré de patata ben aixafat, la carn de bou i una altra vegada el puré. Tanqueu-ho amb la pasta que ha sobrat, torneu-ho a pintar amb la mantega i poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180º. Per muntar el plat desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho amb la salsa.
Anar al contingut