Falàfel de pèsol negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Biarnés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fundació Alícia
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El iogurt té calci com la llet però no te tanta lactosa, per això és apte per a moltes persones que en són intolerants, a més conté bacteris làctics vius beneficiosos per a les funcions intestinals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 100 g pèsols negres secs
- 50 g de ceba
- 1 gra d'all
- 10 g de coriandre fresc
- 1 g de comí en pols
- 2 g de coriandre sec en gra
- 2 g de pebre vermell dolç
- 2 g sal
- 1 g de pebre negre
- 10 g de julivert
- oli d'oliva verge extra
- Per a la salsa de iogurt:
- 1 iogurt natural
- 1 llimona
- 10 g d'oli d'oliva verge extra
- julivert fresc
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els pèsols negres en remull la nit abans, amb 300 g d'aigua i 3 g de bicarbonat. L'endemà, coleu els pèsols, reserveu-los i reserveu també l'aigua del remull.
Per fer la massa del falàfel, peleu i talleu la ceba, peleu l'all, aixafeu els grans de coriandre, poseu-ho tot en un bol, juntament amb els pèsols, el comí en pols, el pebre vermell dolç, el julivert picat i el coriandre fresc picat, i tritureu-ho. Si és necessari podeu afegir-hi una mica de l'aigua del remull dels pèsols. Després, salpebreu-ho i reserveu-ho.
Per fer la salsa de iogurt, en un bol, bateu el iogurt amb una cullera. Seguidament, afegiu-hi un rajolí de suc de llimona, 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra, una mica de sal i pebre, julivert picat, remeneu-ho bé, i reserveu-ho.
Tot seguit, prepareu una paella amb força oli, al foc, perquè es vagi escalfant. Quan l'oli estigui a uns 180 graus (comenci a fumejar lleugerament), feu boles amb les mans amb la massa del falàfel, aplaneu-les i fregiu-les a la paella durant uns 5-7 minuts o fins que estiguin ben daurades.
I ja per acabar, emplateu els falàfels i serviu-los amb la salsa de iogurt per sobre o en un bol al costat.
Per fer la massa del falàfel, peleu i talleu la ceba, peleu l'all, aixafeu els grans de coriandre, poseu-ho tot en un bol, juntament amb els pèsols, el comí en pols, el pebre vermell dolç, el julivert picat i el coriandre fresc picat, i tritureu-ho. Si és necessari podeu afegir-hi una mica de l'aigua del remull dels pèsols. Després, salpebreu-ho i reserveu-ho.
Per fer la salsa de iogurt, en un bol, bateu el iogurt amb una cullera. Seguidament, afegiu-hi un rajolí de suc de llimona, 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra, una mica de sal i pebre, julivert picat, remeneu-ho bé, i reserveu-ho.
Tot seguit, prepareu una paella amb força oli, al foc, perquè es vagi escalfant. Quan l'oli estigui a uns 180 graus (comenci a fumejar lleugerament), feu boles amb les mans amb la massa del falàfel, aplaneu-les i fregiu-les a la paella durant uns 5-7 minuts o fins que estiguin ben daurades.
I ja per acabar, emplateu els falàfels i serviu-los amb la salsa de iogurt per sobre o en un bol al costat.