Estofat de tripa de bacallà amb mongetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Margarita Guri (Mestressa de casa de Valldoreix)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de tripa de bacallà
  • 8 rodanxes de bull blanc
  • 8 rodanxes de bull negre
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 1/2 manat d'alls tendres
  • 1 got de vi blanc
  • 400 g de mongetes del ganxet (cuites)
  • Bitxo
  • Sal
  • Oli

PREPARACIÓ

Per començar, renteu les tripes sota l'aixeta, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullent durant uns quants segons i poseu-les en un recipient amb aigua neta durant 24 hores. Després, torneu a escaldar les tripes en un cassó amb aigua bullent durant uns quants segons i reserveu aquesta segona aigua i les tripes.

A continuació, talleu la ceba ben petita, les pastanagues a rodanxes, els tomàquets a daus petits i trinxeu els alls tendres.

Tot seguit, en una cassola amb oli, poseu-hi primer la ceba durant uns quants minuts perquè s'estovi, afegiu-hi la pastanaga, deixeu que s'estovi una mica juntament amb la ceba, poseu-hi els alls tendres, el bitxo i el tomàquet i deixeu-ho sofregir durant uns minuts.

Mentrestant, talleu a rodanxes el bull blanc i el negre, afegiu-les al sofregit juntament amb la tripa, un got de vi blanc i un got de l'aigua d'escaldar la tripa i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts.

I ja per acabar, poseu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure un parell de minuts més, sacsegeu la cassola, en lloc de remenar-la, perquè quedi ben lligat i ja ho podeu servir.
Anar al contingut