Estofat de tripa de bacallà amb mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margarita Guri (Mestressa de casa de Valldoreix)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de tripa de bacallà
- 8 rodanxes de bull blanc
- 8 rodanxes de bull negre
- 1 ceba de Figueres
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets
- 1/2 manat d'alls tendres
- 1 got de vi blanc
- 400 g de mongetes del ganxet (cuites)
- Bitxo
- Sal
- Oli
PREPARACIÓ
Per començar, renteu les tripes sota l'aixeta, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullent durant uns quants segons i poseu-les en un recipient amb aigua neta durant 24 hores. Després, torneu a escaldar les tripes en un cassó amb aigua bullent durant uns quants segons i reserveu aquesta segona aigua i les tripes.
A continuació, talleu la ceba ben petita, les pastanagues a rodanxes, els tomàquets a daus petits i trinxeu els alls tendres.
Tot seguit, en una cassola amb oli, poseu-hi primer la ceba durant uns quants minuts perquè s'estovi, afegiu-hi la pastanaga, deixeu que s'estovi una mica juntament amb la ceba, poseu-hi els alls tendres, el bitxo i el tomàquet i deixeu-ho sofregir durant uns minuts.
Mentrestant, talleu a rodanxes el bull blanc i el negre, afegiu-les al sofregit juntament amb la tripa, un got de vi blanc i un got de l'aigua d'escaldar la tripa i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts.
I ja per acabar, poseu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure un parell de minuts més, sacsegeu la cassola, en lloc de remenar-la, perquè quedi ben lligat i ja ho podeu servir.
A continuació, talleu la ceba ben petita, les pastanagues a rodanxes, els tomàquets a daus petits i trinxeu els alls tendres.
Tot seguit, en una cassola amb oli, poseu-hi primer la ceba durant uns quants minuts perquè s'estovi, afegiu-hi la pastanaga, deixeu que s'estovi una mica juntament amb la ceba, poseu-hi els alls tendres, el bitxo i el tomàquet i deixeu-ho sofregir durant uns minuts.
Mentrestant, talleu a rodanxes el bull blanc i el negre, afegiu-les al sofregit juntament amb la tripa, un got de vi blanc i un got de l'aigua d'escaldar la tripa i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts.
I ja per acabar, poseu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure un parell de minuts més, sacsegeu la cassola, en lloc de remenar-la, perquè quedi ben lligat i ja ho podeu servir.