Estofat de senglar amb rovellons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Angelina Miquela
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc senglar, a diferencia de la de porc, és més proteica i menys greixosa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de senglar
- 1/4 kg de rovellons (frescos o en conserva)
- 1 ceba mitjana
- 1/2 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 gotet de conyac
- 1 gotet d'anís
- 1 culleradeta de nou moscada
- 1 canó de canyella
- sal, pebre negre i oli
- 1 fulla de llorer
- 4 grans d'alls
- 1 branca de romaní
- 1 branca de timó (farigola)
- caldo de pollastre i verdures
- Per a la picada:
- ametlles
- avellanes
- pa torrat
- 1 gra d'all
- julivert
- un raig de conyac
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb l'oli calent poseu-hi el senglar tallat a trossos i salpebrat, els alls i el conyac i sofregiu-ho durant uns 15 minuts. Quan la carn estigui rossa, afegiu-hi la ceba, els tomàquets, el pebrot i la pastanaga, tot pelat i tallat a trossos, i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi el romaní, el timó, el llorer, la nou moscada i la canyella, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 45 minuts. Després, afegiu-hi l'anís, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el caldo, torneu-ho a tapar i deixeu-ho coure una hora més.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l'all, el julivert picat i el conyac i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el senglar amb els rovellons i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l'all, el julivert picat i el conyac i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el senglar amb els rovellons i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.