Estofat de seitan amb miso i xiitakes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Estel Solé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El seitan és un aliment 100% vegetal, a base de gluten de blat, molt ric en proteïnes, pobre en energia i en greix. Plat vegetarià ric en vitamines i minerals, especialment en iode, que l'aporten les diferents algues que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 250 g de seitan
  • 150 g de xiitakes frescos
  • 2 porros grossos
  • 2 cebes
  • oli d'oliva
  • sal de sèsam
  • sèsam negre
  • alga wakame en pols
  • 100 g (aprox.) alga hiziki
  • 1 paquet de Mugi Miso
  • un grapat de nous
  • sal

PREPARACIÓ

Comencem fent les algues. Posem un grapat d'algues hiziki prèviament netejades amb aigua en remull. Les hem de deixar uns 20 minuts.

Amb la mateixa aigua on les hem deixat reposar, les posem al foc fins que bulli i es consumeixi tota l'aigua, durant 10 minuts.

Les reservem fins que l'estofat de seitan estigui fet.

A continuació, preparem el seitan. El bullim uns 30 minuts i el reservem.

A continuació fem la salsa de porros i ceba on courà el seitan. Tallem el porros, els escaldem en aigua bullint, 3 minuts i els colem. Tallem la ceba a daus petits. Saltem i sofregim la ceba en una paella amb una mica d'oli. Que quedi tendra i transparent, no pas dauradeta durant 15 minuts.

En un got de pímer posem els porros saltats amb la ceba i una mica d'aigua sense que arribi a cobrir. Ho passem pel pímer (porros i ceba). Aboquem en un bol la salsa resultant i ho reservem.

Preparem el condiment de miso per la salsa. En un bol o recipient i hi posem una mica d'aigua calenta, però no bullint. Posem una cullerada sopera de miso i el dissolem dins l'aigua calenta (remenem perquè el miso es dissolgui el màxim possible). Afegim el miso a la salsa ja feta de porros i ceba i reservem.

Per fer l'estofat, tallem els xiitakes a daus petits. En una paella/cassola, saltem els xiitakes tallats. Ho reservem. Laminem el seitan.

En una altra paella, daurem per les dues bandes el seitan laminat. Afegim el seitan a la paella on tenim els xiitakes saltats. Deixem que s'acabin de coure i que agafin els gust dels xiitakes durant 5 minuts. Hi escampem una mica d'alga wakame en pols per sobre i un punt de sal.

Afegim la salsa de porros, ceba i miso per damunt del seitan amb els xiitakes que tenim a la paella. I ho deixem coure una mica més, com si fos un estofat. 3 minuts. Afegim a  la paella un grapat de nous trossejades. Ho retirem del foc i ho emplatem.

Posem algues hiziki per damunt l'estofat i hi escampem també per sobre una mica de sal de sèsam i sèsam negre per damunt.
Anar al contingut