Estofat de mongetes del ganxet amb cloïsses i gambetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 600 g de mongetes del ganxet bullides
- 24 cloïsses
- 24 gambes
- fumet de peix
- sofregit de ceba i tomàquet
- pa fregit
- ametlles
- avellanes
- all
- sal i oli
PREPARACIÓ
Comenceu fent un sofregit de ceba a foc baix, durant mitja hora.
És important que no se us cremi; aleshores afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi be. Llavors tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts. Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola. Aboqueu-hi les mongetes del ganxet bullides i espereu 5 o 10 minuts. Mentrestant podeu començar a fer la picada amb ametlles, avellanes, l'all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta. Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes. Salteu les gambes i poseu-les també a la cassola. Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat.
És important que no se us cremi; aleshores afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi be. Llavors tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts. Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola. Aboqueu-hi les mongetes del ganxet bullides i espereu 5 o 10 minuts. Mentrestant podeu començar a fer la picada amb ametlles, avellanes, l'all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta. Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes. Salteu les gambes i poseu-les també a la cassola. Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat.