Esqueixada de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Estrella de plata
INGREDIENTS
- 350 g de bacallà dessalat
- 6 tomàquets madurs
- 2 cebes de Figueres
- 8 olives d'Aragó
- pebre
- oli d'arbequina
PREPARACIÓ
Comenceu esqueixant el morro de bacallà a trossets.
D'altra banda, escaldeu els tomàquets (traieu-los el cap i feu-los un tall en creu al cul) amb aigua bullint; poseu-los amb aigua freda per parar la cocció. Traieu-los la pell i la popa, i talleu-los a daus. Per muntar el plat, poseu dins d'un motlle la ceba picada ben fineta (heu de aixafar ben bé les capes per què us quedin fortes), els daus de tomàquet i finalment el bacallà esqueixat. Aixequeu el motlle amb compte i decoreu-lo amb unes olives negres sense pinyol, pebre i oli d'arbequina.
D'altra banda, escaldeu els tomàquets (traieu-los el cap i feu-los un tall en creu al cul) amb aigua bullint; poseu-los amb aigua freda per parar la cocció. Traieu-los la pell i la popa, i talleu-los a daus. Per muntar el plat, poseu dins d'un motlle la ceba picada ben fineta (heu de aixafar ben bé les capes per què us quedin fortes), els daus de tomàquet i finalment el bacallà esqueixat. Aixequeu el motlle amb compte i decoreu-lo amb unes olives negres sense pinyol, pebre i oli d'arbequina.