Esponja de llimona amb mango
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ricard Zamora
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- Per a l'esponja:
- 1/2 l de llet
- 100 g de sucre
- el suc de 3 llimones
- 7 fulls de gelatina
- Per al sorbet de mango:
- 1/2 l de suc de mango
- el suc d'una llimona
- 100 g de sucre
- 15 g de glucosa
- 3 fulls de gelatina
- Per a la confitura de roses:
- melmelada de roses
- pectina
- aigua
PREPARACIÓ
Poseu a escalfar en un cassó la llet, el sucre i els fulls de gelatina que prèviament haureu remullat.
Un cop calent, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera fins que es qualli. Després, munteu la quallada, afegiu-hi el suc de llimona i guardeu-ho en un motlle rectangular durant 6 hores al congelador.
Per fer el sorbet de mango, escalfeu una mica de suc de mango en un cassó i afegiu-hi els fulls de gelatina que prèviament haureu tingut en remull. Remeneu-ho, retireu-ho del foc i afegiu-hi la resta del suc de mango, el suc de llimona, el sucre i la glucosa. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar al congelador durant 6 hores.
Tot seguit, poseu la melmelada de roses, la pectina i una mica d'aigua en un cassó i deixeu-ho reduir. Deixeu-ho quallar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu un tall de l'esponja de llet i llimona, poseu-hi una mica de confitura de roses a sobre i el sorbet de mango al cantó.
Un cop calent, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera fins que es qualli. Després, munteu la quallada, afegiu-hi el suc de llimona i guardeu-ho en un motlle rectangular durant 6 hores al congelador.
Per fer el sorbet de mango, escalfeu una mica de suc de mango en un cassó i afegiu-hi els fulls de gelatina que prèviament haureu tingut en remull. Remeneu-ho, retireu-ho del foc i afegiu-hi la resta del suc de mango, el suc de llimona, el sucre i la glucosa. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar al congelador durant 6 hores.
Tot seguit, poseu la melmelada de roses, la pectina i una mica d'aigua en un cassó i deixeu-ho reduir. Deixeu-ho quallar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu un tall de l'esponja de llet i llimona, poseu-hi una mica de confitura de roses a sobre i el sorbet de mango al cantó.