Espineta amb cargolins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Juan Diego Sánchez-Luna
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: 20 a la Rambla, Tarragona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cargolins són extraordinàriament rics en ferro de fàcil assimilació, una gran alternativa per a aquelles persones a qui no els agrada la carnAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de tonyina en daus
  • 500 g d'espineta de tonyina (salada)
  • 1 kg de cargolins
  • 2 cebes tendres
  • 6 alls tendres
  • 4 tomàquets madurs triturats
  • 5 patates
  • vi ranci
  • 2 l de brou de tonyina (les espines, ceba i pastanaga)
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, dessaleu l'espineta durant 48 h a la nevera, canviant-ne l'aigua unes 4 vegades. Després, fregiu-la en una paella, amb una mica d'oli, i reserveu-la.

A continuació, deixeu els cargolins amb aigua i sal una estona, perquè purguin la sorra que puguin tenir.

Per fer el suquet, en la mateixa paella de fregir l'espineta, ofegueu la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. Quan estiguin tous, afegiu-hi els tomàquets triturats i deixeu que es faci tot plegat uns 10 minuts. Després, afegiu-hi els cargolins, l'espineta, el brou de tonyina i el vi ranci i deixeu-ho reduir. Finalment, poseu-hi la patata a talls i coeu-la a foc baix.

Tot seguit, marqueu els daus de tonyina en una paella.

Mentrestant, traieu la carn dels cargolins amb un petit punxó, punxeu-los i feu-ne broquetes.

I ja per acabar, poseu el suquet de l'espineta reduït al fons del plat, afegiu-hi els daus de tonyina i unes quantes patates i acompanyeu-ho amb les broquetes.
Anar al contingut