Espineta amb cargolins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Juan Diego Sánchez-Luna
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: 20 a la Rambla, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
Els cargolins són extraordinàriament rics en ferro de fàcil assimilació, una gran alternativa per a aquelles persones a qui no els agrada la carnAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de tonyina en daus
- 500 g d'espineta de tonyina (salada)
- 1 kg de cargolins
- 2 cebes tendres
- 6 alls tendres
- 4 tomàquets madurs triturats
- 5 patates
- vi ranci
- 2 l de brou de tonyina (les espines, ceba i pastanaga)
- sal
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, dessaleu l'espineta durant 48 h a la nevera, canviant-ne l'aigua unes 4 vegades. Després, fregiu-la en una paella, amb una mica d'oli, i reserveu-la.
A continuació, deixeu els cargolins amb aigua i sal una estona, perquè purguin la sorra que puguin tenir.
Per fer el suquet, en la mateixa paella de fregir l'espineta, ofegueu la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. Quan estiguin tous, afegiu-hi els tomàquets triturats i deixeu que es faci tot plegat uns 10 minuts. Després, afegiu-hi els cargolins, l'espineta, el brou de tonyina i el vi ranci i deixeu-ho reduir. Finalment, poseu-hi la patata a talls i coeu-la a foc baix.
Tot seguit, marqueu els daus de tonyina en una paella.
Mentrestant, traieu la carn dels cargolins amb un petit punxó, punxeu-los i feu-ne broquetes.
I ja per acabar, poseu el suquet de l'espineta reduït al fons del plat, afegiu-hi els daus de tonyina i unes quantes patates i acompanyeu-ho amb les broquetes.
A continuació, deixeu els cargolins amb aigua i sal una estona, perquè purguin la sorra que puguin tenir.
Per fer el suquet, en la mateixa paella de fregir l'espineta, ofegueu la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. Quan estiguin tous, afegiu-hi els tomàquets triturats i deixeu que es faci tot plegat uns 10 minuts. Després, afegiu-hi els cargolins, l'espineta, el brou de tonyina i el vi ranci i deixeu-ho reduir. Finalment, poseu-hi la patata a talls i coeu-la a foc baix.
Tot seguit, marqueu els daus de tonyina en una paella.
Mentrestant, traieu la carn dels cargolins amb un petit punxó, punxeu-los i feu-ne broquetes.
I ja per acabar, poseu el suquet de l'espineta reduït al fons del plat, afegiu-hi els daus de tonyina i unes quantes patates i acompanyeu-ho amb les broquetes.