Espinacs tendres amb carbassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada, Reus
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en beta-carotens o provitamina A, gracies al seu contingut en espinacs i carbassa, aportant-li propietats beneficioses per la visióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 k d'espinacs tendres per amanir
- 300 g de carbassa
- 1 formatget de mozzarella
- 150 g de nous pelades
- 50 cl de vinagre balsàmic
- 75 g de sucre
- 100 cl d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mostassa
- escates de sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu uns quants daus de carbassa. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sucre i una mica de sal i deixeu-lo caramel·litzar. Seguidament, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir.
Per fer les xips de carbassa, en una paella amb oli abundant i a baixa temperatura fregiu unes quantes làmines de carbassa tallades molt fines amb una mandolina. Quan estiguin ben torradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer l'oli de mostassa, poseu en un bol la mostassa i l'oli i remeneu-ho bé.I ja per acabar, emplateu els espinacs tendres, poseu-hi per sobre les nous, la mozzarella tallada a dauets, la carbassa caramel·litzada, les escates de sal, amaniu-ho tot amb la reducció de caramel·litzar la carbassa i amb l'oli de mostassa i guarniu el plat amb les xips de carbassa.
Per fer les xips de carbassa, en una paella amb oli abundant i a baixa temperatura fregiu unes quantes làmines de carbassa tallades molt fines amb una mandolina. Quan estiguin ben torradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer l'oli de mostassa, poseu en un bol la mostassa i l'oli i remeneu-ho bé.I ja per acabar, emplateu els espinacs tendres, poseu-hi per sobre les nous, la mozzarella tallada a dauets, la carbassa caramel·litzada, les escates de sal, amaniu-ho tot amb la reducció de caramel·litzar la carbassa i amb l'oli de mostassa i guarniu el plat amb les xips de carbassa.