Espinacs tendres amb carbassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada, Reus
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt rica en beta-carotens o provitamina A, gracies al seu contingut en espinacs i carbassa, aportant-li propietats beneficioses per la visióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 k d'espinacs tendres per amanir
  • 300 g de carbassa
  • 1 formatget de mozzarella
  • 150 g de nous pelades
  • 50 cl de vinagre balsàmic
  • 75 g de sucre
  • 100 cl d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de mostassa
  • escates de sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu uns quants daus de carbassa. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sucre i una mica de sal i deixeu-lo caramel·litzar. Seguidament, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir.

Per fer les xips de carbassa, en una paella amb oli abundant i a baixa temperatura fregiu unes quantes làmines de carbassa tallades molt fines amb una mandolina. Quan estiguin ben torradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.

Per fer l'oli de mostassa, poseu en un bol la mostassa i l'oli i remeneu-ho bé.I ja per acabar, emplateu els espinacs tendres, poseu-hi per sobre les nous, la mozzarella tallada a dauets, la carbassa caramel·litzada, les escates de sal, amaniu-ho tot amb la reducció de caramel·litzar la carbassa i amb l'oli de mostassa i guarniu el plat amb les xips de carbassa.
Anar al contingut