Espatlletes de conill, amb cebes, alls tendres i múrgules

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 16 espatlletes de conill
  • 6 cebes tendres
  • 12 alls tendres
  • 30 múrgules mitjanes
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 0,3 l de vi blanc
  • farina
  • aigua
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les múrgules durant un parell de minuts, retireu-les del cassó, escorreu-les i reserveu-les.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les espatlletes de conill ja salpebrades. Quan estiguin rosses, retireu-les de la paella i reserveu-les.

Després, a la mateixa paella sofregiu les cebes tendres tallades per la meitat, els alls tendres, el llorer i la farigola. Quan estigui tot dauradet, retireu-ho i reserveu-ho.

Tot seguit, a la mateixa paella poseu-hi la farina i remeneu-la bé. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts, poseu-hi l'aigua, les espatlletes de conill, el llorer i la farigola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 20 minuts.

Seguidament, poseu-hi la ceba tendra i deixeu-ho coure durant uns minuts més.

Finalment, poseu les espatlletes i la ceba tendra en una altra paella, coleu la salsa, afegiu-la a la paella juntament amb els alls tendres i les múrgules i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu les espatlletes, la ceba i els alls tendres, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i les múrgules i guarniu el plat amb la farigola.
Anar al contingut