Espatlletes de conill, amb cebes, alls tendres i múrgules
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 16 espatlletes de conill
- 6 cebes tendres
- 12 alls tendres
- 30 múrgules mitjanes
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 0,3 l de vi blanc
- farina
- aigua
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les múrgules durant un parell de minuts, retireu-les del cassó, escorreu-les i reserveu-les.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les espatlletes de conill ja salpebrades. Quan estiguin rosses, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella sofregiu les cebes tendres tallades per la meitat, els alls tendres, el llorer i la farigola. Quan estigui tot dauradet, retireu-ho i reserveu-ho.
Tot seguit, a la mateixa paella poseu-hi la farina i remeneu-la bé. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts, poseu-hi l'aigua, les espatlletes de conill, el llorer i la farigola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 20 minuts.
Seguidament, poseu-hi la ceba tendra i deixeu-ho coure durant uns minuts més.
Finalment, poseu les espatlletes i la ceba tendra en una altra paella, coleu la salsa, afegiu-la a la paella juntament amb els alls tendres i les múrgules i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les espatlletes, la ceba i els alls tendres, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i les múrgules i guarniu el plat amb la farigola.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les espatlletes de conill ja salpebrades. Quan estiguin rosses, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella sofregiu les cebes tendres tallades per la meitat, els alls tendres, el llorer i la farigola. Quan estigui tot dauradet, retireu-ho i reserveu-ho.
Tot seguit, a la mateixa paella poseu-hi la farina i remeneu-la bé. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts, poseu-hi l'aigua, les espatlletes de conill, el llorer i la farigola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 20 minuts.
Seguidament, poseu-hi la ceba tendra i deixeu-ho coure durant uns minuts més.
Finalment, poseu les espatlletes i la ceba tendra en una altra paella, coleu la salsa, afegiu-la a la paella juntament amb els alls tendres i les múrgules i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les espatlletes, la ceba i els alls tendres, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i les múrgules i guarniu el plat amb la farigola.