Espàrrecs diversos amb crema d'ou
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Freixa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ramon Freixa Madrid, Madrid
INGREDIENTS
- Per a l'espàrrec blanc cuit amb aigua mineral:
- 8 espàrrecs
- 1/2 l d'aigua mineral
- sucre i sal
- Per a l'espàrrec de marge escaldat:
- 8 espàrrecs de marge
- sal
- Per a l'espàrrec de marge saltat:
- 8 espàrrecs de marge
- oli, sal i pebre
- germinat d'espàrrec
- Per a la crema d'ou:
- 4 ous
- 1 tassa de llet
- crema de llet
- oli d'oliva i oli de gira-sol
- sal
- "cabellera de la reina" (cordifòlia)
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal escaldeu els espàrrecs de marge -prèviament pelats- durant uns segons i seguidament, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel.
A continuació, en un cassó amb aigua mineral, sal i sucre deixeu coure els espàrrecs blancs a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els espàrrecs de marge prèviament salpebrats i sense pelar.
Per fer la crema d'ou, en un cassó amb oli d'oliva i oli de gira-sol ben calent fregiu els ous. Quan estiguin dauradets, retireu-los, escorreu-los, poseu-los en un bol amb la llet, la crema de llet i la sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els diferents espàrrecs tallats en trossos, poseu-hi el germinat d'espàrrec i la cordifòlia a sobre i salseu-ho amb la crema d'ou pel voltant.
A continuació, en un cassó amb aigua mineral, sal i sucre deixeu coure els espàrrecs blancs a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els espàrrecs de marge prèviament salpebrats i sense pelar.
Per fer la crema d'ou, en un cassó amb oli d'oliva i oli de gira-sol ben calent fregiu els ous. Quan estiguin dauradets, retireu-los, escorreu-los, poseu-los en un bol amb la llet, la crema de llet i la sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els diferents espàrrecs tallats en trossos, poseu-hi el germinat d'espàrrec i la cordifòlia a sobre i salseu-ho amb la crema d'ou pel voltant.