Espàrrecs blancs amb cloïsses i ou escumat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 espàrrec blancs gruixuts
- 1 dotzena de cloïsses
- 2 grans d'all
- 2 cullerades de farina
- 2 talls de pernil salat
- Julivert
- 100 g de carreretes fresques
- 4 ous frescos
- Ametlla torrada mòlta
- Oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre
- Sal i bicarbonat
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua freda, una mica de sal i una mica de bicarbonat deixeu coure els espàrrecs prèviament pelats durant una mitja horeta.
Per fer l'ou escumat, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua bullint, sal i una mica de vinagre i deixeu-lo coure uns minuts fins que la clara emboliqui el rovell.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el pernil salat tallat a trossets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi l'all picat i la farina, remeneu-ho bé, poseu-hi també els espàrrecs, les carreretes, les cloïsses i una mica d'ametlla mòlta i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu els espàrrecs, poseu-hi l'ou escumat a sobre, les cloïsses al costat, salseu-ho tot amb la salsa de pernil i carreretes i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Per fer l'ou escumat, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua bullint, sal i una mica de vinagre i deixeu-lo coure uns minuts fins que la clara emboliqui el rovell.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el pernil salat tallat a trossets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi l'all picat i la farina, remeneu-ho bé, poseu-hi també els espàrrecs, les carreretes, les cloïsses i una mica d'ametlla mòlta i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu els espàrrecs, poseu-hi l'ou escumat a sobre, les cloïsses al costat, salseu-ho tot amb la salsa de pernil i carreretes i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.