Escudella
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- (per a 7 l d'aigua)
- 1/4 de gallina
- 1 braó de xai ben net de pell
- 2 ossos de canya de vedella
- 1/2 conill de vedella, o un tall d'uns 400 g de jarret de vedella
- 1 peu de porc tallat longitudinalment en 2 meitats
- 2 ossos d'espinada de porc frescos
- 1 os d'espinada de porc salat
- 1 os de pernil salat de la part del garró
- 50 g de sagí, que és mantega de greix de porc rància
- 1 botifarra negra ben fresca, tova i perfumada
- Verdures:
- 3 pastanagues fermes
- 3 patates roges mitjanes
- 2 porros
- 1 ceba de figueres mitjana
- 1/4 de celerí
- 2 naps de Canmay
- 3 branques d'api sense cap fulla
- 1/4 de col o 1/2 col si és petita
- 2 xirivies mitjanes
- 200 g de cigrons sense remullar
- 3 claus d'olor
PREPARACIÓ
Coeu els cigrons el dia abans.
Poseu totes les carns a l'olla, excepte la botifarra i les feu bullir. Mentrestant, netegeu les verdures i les guardeu en un bol amb aigua freda.
I quan l'olla arrenqui el bull, hi poseu les verdures perquè vagin fent xup, xup.
Claveu el clau d'olor a la ceba i també el poseu a l'olla.
Esbandiu els cigrons i els afegiu a l'olla i corregiu el brou amb un punt de sal. Hi poseu dos dits d'aigua freda i tapeu l'olla.
I quan la carn i verdures siguin cuites, hi afegiu les altres verdures.
I al cap d'una hora aproximadament, hi afegiu la botifarra negra i la punta de sagí.
El resultat? Una escudella boníssima!
Poseu totes les carns a l'olla, excepte la botifarra i les feu bullir. Mentrestant, netegeu les verdures i les guardeu en un bol amb aigua freda.
I quan l'olla arrenqui el bull, hi poseu les verdures perquè vagin fent xup, xup.
Claveu el clau d'olor a la ceba i també el poseu a l'olla.
Esbandiu els cigrons i els afegiu a l'olla i corregiu el brou amb un punt de sal. Hi poseu dos dits d'aigua freda i tapeu l'olla.
I quan la carn i verdures siguin cuites, hi afegiu les altres verdures.
I al cap d'una hora aproximadament, hi afegiu la botifarra negra i la punta de sagí.
El resultat? Una escudella boníssima!