Escudella fina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 manats d'espinacs
  • 1 tall de cansalada
  • 1/2 kg de cigrons cuits
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 1 tall de cansalada viada
  • 2 alls tendres
  • 2 cebes tendres
  • 1/2 copa de vi d'arròs
  • salsa de soja
  • sucre
  • 4 escalunyes
  • 1 gra d'all
  • 1 got de vi ranci
  • 1 l de brou

PREPARACIÓ

Per començar, marineu la cansalada en un bol amb els alls laminats, la ceba tallada a trossos, la sal, el sucre, el pebre, el vi d'arròs i la soja durant 2 hores.
. Tot seguit, en un cassó amb aigua, bulliu la cansalada envasada al buit durant unes 3 hores. Després, fregiu-la en una paella sense oli fins que quedi ben daurada i reserveu-la.

Per fer la salsa, en un cassó sense oli, fregiu-hi la cansalada viada tallada a trossets, les escalunyes picades i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el sucre, el vi ranci, la soja i el brou, deixeu-la reduir i reserveu-la.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi els espinacs durant uns segons.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi els espinacs amb els cigrons.

I ja per acabar, emplateu la cansalada al mig del plat, poseu-hi els espinacs i els cigrons a un costat i salseu-ho tot amb la salsa que heu preparat.
Anar al contingut