Escudella de congre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Miquel Canturri
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Minim's, Andorra la Vella, Andorra
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    -Obre

    La combinació d'arròs (cereals) i de mongetes (llegums) d'aquesta recepta és molt interessant perquè així augmenta el valor nutricional de les proteïnes vegetals que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 1/2 kg de congre sec
  • 8 l d'aigua
  • 1/2 kg de mongetes blanques cuites
  • 2 cebes
  • 2 fulles de llorer
  • 5 grans d'all
  • 1 kg de patata
  • 300 g d'arròs
  • 25 g ametlla torrada
  • 25 g avellana torrada
  • 2 llesques de pa fregit
  • safrà
  • 1 manat de julivert
  • sal i pebre
  • 1l d'oli d'oliva verge extra
  • Per a la vinagreta:
  • 2 alls
  • 1 pebrot escalivat
  • 1 ceba petita
  • vinagre
  • sal i oli

PREPARACIÓ

La nit abans posarem el congre en remull amb l'aigua.

Trinxem la ceba. Posem el congre amb l'aigua del remull en una cassola al foc. Hi afegim la ceba trinxada, les fulles de llorer, sal i pebre, i 150 cl d'oli d'oliva. Ho deixem que bulli unes dues hores.

Quan el congre ja és cuit, el retirem i el guardem per menjar amb una vinagreta. Trinxem una ceba i dos grans d'all. Fregim en una paella, amb una mica d'oli, la ceba i els alls picats durant uns cinc minuts. Ho posem a l'olla.

Pelem i tallem les patates. Afegim, a l'olla, l'arròs i les patates durant 20 minuts. Hi afegim les mongetes cuites.

Mentrestant, amb el pímer, fem una picada: en el got de la batedora, hi posem les ametlles, les avellanes, 1 gra d'all, les dues llesques de pa fregides i uns quants brins de safrà. Ho afegim a la cassola. Ho rectifiquem de sal i pebre. Hi afegim julivert picat. Deixem que s'acabi de coure uns deu minuts.

Mentrestant, fem la vinagreta per al congre, piquem la ceba ben petita. Tallem ben petit el pebrot escalivat.

Piquem l'all. Ho barregem tot en un bol, amb el vinagre, la sal i l'oli.

Servim, alhora, el congre cuit amb la vinagreta, i l'escudella.
Anar al contingut