Escudella de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nandu Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • Per a l'escudella:
  • 1/2 kg d'espines de bacallà
  • 1/2 kg de pells remullades de bacallà
  • 250 g de patates
  • 2 alls
  • 200 g de ceba
  • 65 g de farina
  • 10 g de cues de julivert
  • 3 l d'aigua
  • 65 g d'oli d'oliva verge
  • 24 galets
  • Per a la pilota:
  • 350 g de bacallà esqueixat
  • 400 g de bacallà fresc
  • 70 g de pa
  • 35 g de llet
  • 1 ou
  • 1/2 gra d'all
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli calent fregiu els alls aixafats.

Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana, les espines de bacallà, la patata tallada a trossos i la farina i deixeu-ho coure tot junt durant una estona.

Després, afegiu-hi les pells de bacallà i el julivert. Quan estigui tot ben ros, cobriu-ho amb l'aigua i deixeu-ho bullir 30 minuts.

A continuació, coleu el brou i poseu-ne la meitat en un cassó i l'altra meitat en un altre.

Per fer la pilota, poseu en un bol la molla de pa picada, la llet, l'ou, l'all i el julivert picats i remeneu-ho bé amb una forquilla. Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi el bacallà esqueixat i el bacallà fresc ben picats i remeneu-ho bé.

Seguidament, agafeu la massa, doneu-li forma de pilota amb les mans, enfarineu-la i poseu-la a coure en un dels cassons amb el brou de bacallà durant 25 minuts.

Mentrestant, bulliu els galets en l'altre cassó amb el brou durant uns 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu la pilota tallada a rodanxes i poseu-hi el brou amb els galets a sobre.
Anar al contingut