Escamarlans escaldats amb farigola, morros de rap i capipota
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans contenen gran número de proteïnes però menys calories i greixos que la resta de crustacis.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 13 escamarlans mitjans
- la pell d'un cap de rap
- un manat de farigola
- 600 g de capipota cuita
- 150 g de ceba
- 300 g de tomàquet
- 6 grans d'all
- sal i pebre
- oli de gira-sol
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli d'oliva sofregiu els caps dels escamarlans, la ceba tallada a la juliana, el tomàquet tallat a quarts, els grans d'all i la capipota tallada a daus.
Mentrestant, poseu en un cassó la farigola i l'oli de gira-sol i deixeu-ho infusionar a foc suau durant 20 minuts. Seguidament, coleu la infusió, poseu les cues d'escamarlans, ja pelades i salpebrades, en un plat i aboqueu-hi la infusió calenta per sobre.
Per fer els morros de rap, poseu en una safata la pell del cap de rap tallada a trossos, amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal i deixeu-la coure al forn durant 25 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu el capipota, poseu-hi els escamarlans a sobre, salseu-ho amb el suc de la cocció del capipota i guarniu el plat amb els morros de rap.
Mentrestant, poseu en un cassó la farigola i l'oli de gira-sol i deixeu-ho infusionar a foc suau durant 20 minuts. Seguidament, coleu la infusió, poseu les cues d'escamarlans, ja pelades i salpebrades, en un plat i aboqueu-hi la infusió calenta per sobre.
Per fer els morros de rap, poseu en una safata la pell del cap de rap tallada a trossos, amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal i deixeu-la coure al forn durant 25 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu el capipota, poseu-hi els escamarlans a sobre, salseu-ho amb el suc de la cocció del capipota i guarniu el plat amb els morros de rap.