Escabetx de verduretes amb fetge gras
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 1/2 foie gras fresc
- 4 pastanagues
- 2 carbassons
- 1/2 bulb de fonoll
- 2 manats d'alls tendres
- espàrrecs
- 1 branca de farigola
- 1 fulla de llorer
- vinagre de vi o cava
- pebre vermell
- pebre en gra
- 1 copa de vi blanc
- 1 gotet de Pedro Ximénez
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu la pastanaga i el bull de fonoll tallat a la juliana.
Quan comencin a daurar-se, afegiu-hi el carbassó tallat a la juliana, els espàrrecs, el pebre en gra, el llorer i la farigola i salteu-ho durant un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc, deixeu evaporar l'alcohol, afegiu-hi el vinagre i el pebre vermell, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Després, poseu-hi els alls tendres, rectifiqueu-ho tot de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, en una paella sense oli salteu el fetge gras, tallat a rodanxes gruixudes i salpebrat, fins que quedi dauradet.
Finalment, poseu el Pedro Ximénez en un cassó i deixeu-lo reduir a foc molt suau.I ja per acabar, emplateu una rodanxa de fetge gras, cobriu-la amb les verdures, poseu-hi una altra rodanxa de fetge gras tallada per la meitat als costats i guarniu el plat amb la reducció de Pedro Ximénez.
Quan comencin a daurar-se, afegiu-hi el carbassó tallat a la juliana, els espàrrecs, el pebre en gra, el llorer i la farigola i salteu-ho durant un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc, deixeu evaporar l'alcohol, afegiu-hi el vinagre i el pebre vermell, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Després, poseu-hi els alls tendres, rectifiqueu-ho tot de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, en una paella sense oli salteu el fetge gras, tallat a rodanxes gruixudes i salpebrat, fins que quedi dauradet.
Finalment, poseu el Pedro Ximénez en un cassó i deixeu-lo reduir a foc molt suau.I ja per acabar, emplateu una rodanxa de fetge gras, cobriu-la amb les verdures, poseu-hi una altra rodanxa de fetge gras tallada per la meitat als costats i guarniu el plat amb la reducció de Pedro Ximénez.