Escabetx de verduretes amb fetge gras

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 1/2 foie gras fresc
  • 4 pastanagues
  • 2 carbassons
  • 1/2 bulb de fonoll
  • 2 manats d'alls tendres
  • espàrrecs
  • 1 branca de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • vinagre de vi o cava
  • pebre vermell
  • pebre en gra
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 gotet de Pedro Ximénez
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu la pastanaga i el bull de fonoll tallat a la juliana.

Quan comencin a daurar-se, afegiu-hi el carbassó tallat a la juliana, els espàrrecs, el pebre en gra, el llorer i la farigola i salteu-ho durant un parell de minuts.

Seguidament, poseu-hi el vi blanc, deixeu evaporar l'alcohol, afegiu-hi el vinagre i el pebre vermell, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.

Després, poseu-hi els alls tendres, rectifiqueu-ho tot de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

A continuació, en una paella sense oli salteu el fetge gras, tallat a rodanxes gruixudes i salpebrat, fins que quedi dauradet.

Finalment, poseu el Pedro Ximénez en un cassó i deixeu-lo reduir a foc molt suau.I ja per acabar, emplateu una rodanxa de fetge gras, cobriu-la amb les verdures, poseu-hi una altra rodanxa de fetge gras tallada per la meitat als costats i guarniu el plat amb la reducció de Pedro Ximénez.
Anar al contingut