Escabetx de verat amb trinxat d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Batet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 4 verats grossos
- 1 ceba
- 1 copa de vinagre balsàmic
- oli d'oliva
- sal i pebre negre
- Per al trinxat d'albergínies:
- 500 g d'albergínies
- 300 g d'olives negres sense pinyol
- 4 filets d'anxoves
- 20 g de cerfull
- 4 llesques de pa torrat
- oli
- salsa Perrins
PREPARACIÓ
Per fer l'escabetx, en una paella amb oli calent sofregiu la ceba tallada en juliana.
el bull.
A continuació, talleu el verat a filets, salpebreu-los, poseu-los en una safata i tireu-hi l'escabetx per sobre. Seguidament, deixeu-ho macerar durant 24 hores.
Per fer el trinxat d'albergínies, en una paella amb oli abundant fregiu les albergínies tallades a làmines. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i talleu-les a daus molt petits.Tot seguit, talleu els filets d'anxoves i el cerfull també a daus molt petits. Finalment, barregeu les albergínies, les anxoves, el cerfull i la salsa Perrins, i amb la massa que queda doneu-li forma de croquetes.
I ja per acabar, emplateu els filets de verat amb l'escabetx i al costat poseu-hi el trinxat d'albergínies. Podeu guarnir el plat amb una llesca de pa torrat.
el bull.
A continuació, talleu el verat a filets, salpebreu-los, poseu-los en una safata i tireu-hi l'escabetx per sobre. Seguidament, deixeu-ho macerar durant 24 hores.
Per fer el trinxat d'albergínies, en una paella amb oli abundant fregiu les albergínies tallades a làmines. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i talleu-les a daus molt petits.Tot seguit, talleu els filets d'anxoves i el cerfull també a daus molt petits. Finalment, barregeu les albergínies, les anxoves, el cerfull i la salsa Perrins, i amb la massa que queda doneu-li forma de croquetes.
I ja per acabar, emplateu els filets de verat amb l'escabetx i al costat poseu-hi el trinxat d'albergínies. Podeu guarnir el plat amb una llesca de pa torrat.