Ensaïmada a la planxa amb sobrassada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Carrió
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ensaïmades
  • 350 g de sobrassada
  • 100 g d'escarola
  • 8 cirerols
  • 50 g de porro
  • 20 g de mel
  • 100 cl d'oli oliva verge extra
  • 30 g de mostassa antiga
  • germinats de remolatxa
  • cibulet
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, planxeu l'ensaïmada amb l'ajuda d'una sandvitxera durant uns 3 minuts. Seguidament, talleu una rodanxa de sobrassada, col•loqueu-la al damunt de l'ensaïmada i torneu-la a planxar perquè la sobrassada es desfaci una mica.

Per fer la vinagreta, poseu la mostassa, la mel, la sal, el cibulet i l'oli en un bol i barregeu-ho amb unes varetes.

A continuació, en un altre bol, poseu l'escarola neta i tallada a trossos i el germinat de remolatxa i amaniu-ho amb la vinagreta.

Finalment, talleu el porro en juliana fina i els cirerols per la meitat.

I ja per acabar, emplateu l'ensaïmada amb la sobrassada fosa, al damunt col•loqueu-hi un buquet de l'amanida i guarniu el plat amb el porro i els cirerols.
Anar al contingut