Ensaïmada a la planxa amb sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 ensaïmades
- 350 g de sobrassada
- 100 g d'escarola
- 8 cirerols
- 50 g de porro
- 20 g de mel
- 100 cl d'oli oliva verge extra
- 30 g de mostassa antiga
- germinats de remolatxa
- cibulet
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, planxeu l'ensaïmada amb l'ajuda d'una sandvitxera durant uns 3 minuts. Seguidament, talleu una rodanxa de sobrassada, colloqueu-la al damunt de l'ensaïmada i torneu-la a planxar perquè la sobrassada es desfaci una mica.
Per fer la vinagreta, poseu la mostassa, la mel, la sal, el cibulet i l'oli en un bol i barregeu-ho amb unes varetes.
A continuació, en un altre bol, poseu l'escarola neta i tallada a trossos i el germinat de remolatxa i amaniu-ho amb la vinagreta.
Finalment, talleu el porro en juliana fina i els cirerols per la meitat.
I ja per acabar, emplateu l'ensaïmada amb la sobrassada fosa, al damunt colloqueu-hi un buquet de l'amanida i guarniu el plat amb el porro i els cirerols.
Per fer la vinagreta, poseu la mostassa, la mel, la sal, el cibulet i l'oli en un bol i barregeu-ho amb unes varetes.
A continuació, en un altre bol, poseu l'escarola neta i tallada a trossos i el germinat de remolatxa i amaniu-ho amb la vinagreta.
Finalment, talleu el porro en juliana fina i els cirerols per la meitat.
I ja per acabar, emplateu l'ensaïmada amb la sobrassada fosa, al damunt colloqueu-hi un buquet de l'amanida i guarniu el plat amb el porro i els cirerols.