El llonzat de porc d'en Nandu Jubany
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 llonzat de porc
- sal
- pebre negre
- oli d'oliva 0,4º
- Bolets de temporada
- Verduretes (minipastanaga, espàrrecs verds, castanyes...)
PREPARACIÓ
1. Salpebreu bastant el llonzat de porc i enrossiu-lo per tots els costats en una paella amb oli calent.
2. Quan s'hagi enrossit, poseu-lo en una safata del forn i coeu-lo uns 25 minuts a uns 160º. L'interior ha de quedar ben cru. Tot seguit, deixeu-lo refredar i reserveu-lo.
3. Amb l'oli de la safata, el suc que ha deixat el llonzat i una mica de maizena feu una salsa. Reserveu-la.
4. Agafeu les verduretes o els bolets i salteu-los en una paella. Reserveu-ho.
5. Per servir el plat, talleu la carn molt fina i acompanyeu-la amb la salsa i el saltat. Poseu-hi una mica de sal Maldon.
El plat es pot menjar calent o tebi, però, sobretot, la carn no pot quedar mai gaire cuita ja que quedarà eixuta i estellosa. Si teniu un gratinador o un grill de forn, podeu escalfar-ho/gratinar-ho abans de servir-ho.
2. Quan s'hagi enrossit, poseu-lo en una safata del forn i coeu-lo uns 25 minuts a uns 160º. L'interior ha de quedar ben cru. Tot seguit, deixeu-lo refredar i reserveu-lo.
3. Amb l'oli de la safata, el suc que ha deixat el llonzat i una mica de maizena feu una salsa. Reserveu-la.
4. Agafeu les verduretes o els bolets i salteu-los en una paella. Reserveu-ho.
5. Per servir el plat, talleu la carn molt fina i acompanyeu-la amb la salsa i el saltat. Poseu-hi una mica de sal Maldon.
El plat es pot menjar calent o tebi, però, sobretot, la carn no pot quedar mai gaire cuita ja que quedarà eixuta i estellosa. Si teniu un gratinador o un grill de forn, podeu escalfar-ho/gratinar-ho abans de servir-ho.