Daus de tonyina cruixent amb xiitake
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Masiques
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)
INGREDIENTS
- 12 daus de tonyina fresca de 3 cm de gruix
- 2 ous
- 100 g de pa ratllat japonès
- 8 tomàquets
- 1 manat d'espinacs frescos
- 8 bolets xiitake
- oli d'oliva
- soja
- mel
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els tomàquets ja pelats, tallats a daus i sense llavors.
A continuació, salpebreu els daus de tonyina, passeu-los per ou, arrebosseu-los amb el pa ratllat i fregiu-los en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els xiitake tallats a làmines i salats.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mel, la soja i l'oli i remeneu-ho bé amb un batedor.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets al centre del plat, poseu-hi els daus de tonyina a sobre, el xiitake i els espinacs frescos al voltant i salseu-ho tot amb la vinagreta.
A continuació, salpebreu els daus de tonyina, passeu-los per ou, arrebosseu-los amb el pa ratllat i fregiu-los en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els xiitake tallats a làmines i salats.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mel, la soja i l'oli i remeneu-ho bé amb un batedor.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets al centre del plat, poseu-hi els daus de tonyina a sobre, el xiitake i els espinacs frescos al voltant i salseu-ho tot amb la vinagreta.