Daus de bacallà amb romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rubèn Guilera
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Calop, Molins de Rei

INGREDIENTS

  • 1 kg de llom de bacallà dessalat
  • 1 beina de vainilla
  • 400 g de sucre
  • 800 g de tomàquet madur
  • 4 grans d'all
  • 1 bitxo
  • 300 cl d'oli d'oliva
  • sal Maldon
  • Per al romesco:
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d'alls
  • mitja ceba
  • 50 g d'ametlles crues
  • 25 g d'avellanes
  • 1 llesca de pa de pagès
  • 5 nyores
  • oli d'oliva 0,4
  • vinagre de Xerès
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu a foc suau els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.

Per fer el romesco, poseu en una safata els tomàquets, la cabeça d'alls, la ceba, les ametlles, les avellanes, les nyores i el pa i deixeu-ho escalivar al forn.

A continuació, peleu les verdures escalivades, poseu-les en un bol juntament amb les avellanes, les ametlles, el pa, l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho bé amb el túrmix.

Per fer la melmelada de tomàquet, poseu els tomàquets tallats a quarts a la Thermomix i tritureu-los. Després, poseu-los en un cassó juntament amb la vainilla i el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho confitar a foc suau.

Tot seguit, en un cassó amb oli, confiteu el llom de bacallà.

I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, poseu-hi la melmelada de tomàquet a sobre, cobriu-ho amb el bacallà i amaniu-lo amb una mica de l'oli de bitxo i sal Maldon.
Anar al contingut