Dau de bou amb patata Roseval i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dani Lechuga
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Caldeni, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de bou és molt rica en vitamina B12, que intervé en la producció de glòbuls vermells, fonamental per al transport d'oxigen a totes les cèl·lules del organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de llom de bou
- 400 g de patates Roseval
- 100 g de rossinyols
- 1 got de vi de Porto
- 1 got d'oli d'oliva
- farigola, romaní i llorer
- 1 cabeça d'alls
- fècula de blat de moro
- sal
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el Porto en un cassó i deixeu-lo coure a foc suau. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi la fècula de blat de moro, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-lo reduir una estona més.
Mentrestant, en una cassola amb l'oli d'oliva, poseu-hi els alls, la farigola, el llorer i el romaní, i confiteu les patates tallades a rodanxes i amb pell. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar dins de la cassola i després coleu-les i salteu-les en una paella amb una mica d'oli, juntament amb els rossinyols. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho sobre paper absorbent.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de bou ja salat fins que estigui daurat.
I ja per acabar, emplateu les patates amb els rosssinyols, poseu-hi el filet de bou a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli i la sal Maldon i salseu-ho tot amb la reducció de Porto.
Mentrestant, en una cassola amb l'oli d'oliva, poseu-hi els alls, la farigola, el llorer i el romaní, i confiteu les patates tallades a rodanxes i amb pell. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar dins de la cassola i després coleu-les i salteu-les en una paella amb una mica d'oli, juntament amb els rossinyols. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho sobre paper absorbent.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de bou ja salat fins que estigui daurat.
I ja per acabar, emplateu les patates amb els rosssinyols, poseu-hi el filet de bou a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli i la sal Maldon i salseu-ho tot amb la reducció de Porto.