Dau de bou amb patata Roseval i rossinyols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dani Lechuga
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Caldeni, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de bou és molt rica en vitamina B12, que intervé en la producció de glòbuls vermells, fonamental per al transport d'oxigen a totes les cèl·lules del organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de llom de bou
  • 400 g de patates Roseval
  • 100 g de rossinyols
  • 1 got de vi de Porto
  • 1 got d'oli d'oliva
  • farigola, romaní i llorer
  • 1 cabeça d'alls
  • fècula de blat de moro
  • sal
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el Porto en un cassó i deixeu-lo coure a foc suau. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi la fècula de blat de moro, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-lo reduir una estona més.

Mentrestant, en una cassola amb l'oli d'oliva, poseu-hi els alls, la farigola, el llorer i el romaní, i confiteu les patates tallades a rodanxes i amb pell. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar dins de la cassola i després coleu-les i salteu-les en una paella amb una mica d'oli, juntament amb els rossinyols. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho sobre paper absorbent.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de bou ja salat fins que estigui daurat.

I ja per acabar, emplateu les patates amb els rosssinyols, poseu-hi el filet de bou a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli i la sal Maldon i salseu-ho tot amb la reducció de Porto.
Anar al contingut