Cuixes de pollastre amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Sagristà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes son riques en fòsfor, mineral que, junt amb el calci, ajuda al manteniment d'ossos i dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cuixes de pollastre
  • 16 gambes mitjanes
  • 8 escalunyes (pelades)
  • 8 alls (pelats)
  • 1 tomàquet (pelat, sense llavors, tallat a trossos)
  • 1 cullerada de sofregit
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • 50 g de mantega
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar, desosseu les cuixes, saleu-les, emboliqueu-les amb paper film fent-ne uns cilindres, torneu-les a embolicar a sobre amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 170 graus. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar a la nevera sense desembolicar-les.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de gamba. Seguidament, exprimiu-los i reserveu-ne el suc o l'essència en un bol.

A continuació, desemboliqueu les cuixes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli juntament amb les dents d'all i les escalunyes. Quan tot estigui ben rosset, retireu les cuixes de la paella, reserveu-les i poseu a la paella el tomàquet tallat a trossos, el sofregit, el brou i la mantega, i deixeu-ho coure tot junt. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'essència de gambes i remeneu-ho bé.

Tot seguit, en una paella amb oli salteu les cues de gamba prèviament salades.



I ja per acabar, emplateu la cuixa tallada a rodanxes, poseu-hi al voltant les gambes i les escalunyes, els alls i el tomàquet, i salseu-ho tot amb la salsa de la paella.
Anar al contingut