Cuixes de pollastre amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sagristà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
- Informació nutricional -Obre
Les gambes son riques en fòsfor, mineral que, junt amb el calci, ajuda al manteniment d'ossos i dents.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 cuixes de pollastre
- 16 gambes mitjanes
- 8 escalunyes (pelades)
- 8 alls (pelats)
- 1 tomàquet (pelat, sense llavors, tallat a trossos)
- 1 cullerada de sofregit
- 1/2 l de brou de pollastre
- 50 g de mantega
- sal i oli
PREPARACIÓ
Per començar, desosseu les cuixes, saleu-les, emboliqueu-les amb paper film fent-ne uns cilindres, torneu-les a embolicar a sobre amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 170 graus. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar a la nevera sense desembolicar-les.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de gamba. Seguidament, exprimiu-los i reserveu-ne el suc o l'essència en un bol.
A continuació, desemboliqueu les cuixes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli juntament amb les dents d'all i les escalunyes. Quan tot estigui ben rosset, retireu les cuixes de la paella, reserveu-les i poseu a la paella el tomàquet tallat a trossos, el sofregit, el brou i la mantega, i deixeu-ho coure tot junt. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'essència de gambes i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu les cues de gamba prèviament salades.
I ja per acabar, emplateu la cuixa tallada a rodanxes, poseu-hi al voltant les gambes i les escalunyes, els alls i el tomàquet, i salseu-ho tot amb la salsa de la paella.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de gamba. Seguidament, exprimiu-los i reserveu-ne el suc o l'essència en un bol.
A continuació, desemboliqueu les cuixes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli juntament amb les dents d'all i les escalunyes. Quan tot estigui ben rosset, retireu les cuixes de la paella, reserveu-les i poseu a la paella el tomàquet tallat a trossos, el sofregit, el brou i la mantega, i deixeu-ho coure tot junt. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'essència de gambes i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu les cues de gamba prèviament salades.
I ja per acabar, emplateu la cuixa tallada a rodanxes, poseu-hi al voltant les gambes i les escalunyes, els alls i el tomàquet, i salseu-ho tot amb la salsa de la paella.