Cuixes de pollastre amb gambes

Puntuació:

2,76 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
carns
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (355 vots)

Ingredients

  • 4 cuixes de pollastre
  • 16 gambes mitjanes
  • 8 escalunyes (pelades)
  • 8 alls (pelats)
  • 1 tomàquet (pelat, sense llavors, tallat a trossos)
  • 1 cullerada de sofregit
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • 50 g de mantega
  • sal i oli

Elaboració

Per començar, desosseu les cuixes, saleu-les, emboliqueu-les amb paper film fent-ne uns cilindres, torneu-les a embolicar a sobre amb paper d’alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 170 graus. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar a la nevera sense desembolicar-les.

Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli salteu els caps de gamba. Seguidament, exprimiu-los i reserveu-ne el suc o l’essència en un bol.

A continuació, desemboliqueu les cuixes i salteu-les en una paella amb una mica d’oli juntament amb les dents d’all i les escalunyes. Quan tot estigui ben rosset, retireu les cuixes de la paella, reserveu-les i poseu a la paella el tomàquet tallat a trossos, el sofregit, el brou i la mantega, i deixeu-ho coure tot junt. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi l’essència de gambes i remeneu-ho bé.

Tot seguit, en una paella amb oli salteu les cues de gamba prèviament salades.



I ja per acabar, emplateu la cuixa tallada a rodanxes, poseu-hi al voltant les gambes i les escalunyes, els alls i el tomàquet, i salseu-ho tot amb la salsa de la paella.

Fotos de la recepta (2)

Valoració nutricional

sticsa

Les gambes son riques en fòsfor, mineral que, junt amb el calci, ajuda al manteniment d'ossos i dents.

El restaurant

Mas Pau

Cuiner: Xavier Sagristà

Crta. de Figueres a Besalú. Avinyonet de Puigventós.

972 54 61 54

La música

La cançó: Carta pòstuma a Helena Francis”

Intèrpret: Joan Manuel Serrat

Comentaris (1)

  • 30/11/2011 16:37:24 Marca com a ofensiu

    Joan Manuel Serrat més conegut conegut com el noi del Poble-sec, va néixer en una família obrera d'aquest barri barceloní. Ha enregistrat nombrosos àlbums dels que ha composat totes les cançons. Aquesta setmana escotarem un recull d'alguns dels seus èxits.

Recepta de:
Receptes publicades:
3780
Vots rebuts:
947980
Comentaris rebuts:
1187
Seguidors:
197