Cuixa de xai rostida 9 minuts

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Saez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de xai sense os
  • 3 patates
  • sal i pebre
  • fons de carn
  • 100 g de mostassa
  • 0,5 ml de nata fresca
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella ben calenta fregiu la cuixa de xai, salpebrada i untada amb oli, durant 4 o 5 minuts.

Tot seguit, poseu-la a coure al forn en una safata durant 9 minuts a 220 graus.

A continuació, poseu les patates senceres en una safata i deixeu-les coure al forn juntament amb el xai. Quan retireu el xai del forn, deixeu-hi les patates 15 minuts més a 180 graus. Després, peleu les patates i tritureu-les amb el morter per fer-ne un puré.

Finalment, poseu en un cassó el fons de carn, la mostassa i la nata fresca, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa cremosa.

I ja per acabar, emplateu la costella tallada a talls, poseu-hi el puré de patata al costat i salseu-ho tot amb la salsa de carn.
Anar al contingut