Cuixa de xai rostida 9 minuts
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Saez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 1 cuixa de xai sense os
- 3 patates
- sal i pebre
- fons de carn
- 100 g de mostassa
- 0,5 ml de nata fresca
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella ben calenta fregiu la cuixa de xai, salpebrada i untada amb oli, durant 4 o 5 minuts.
Tot seguit, poseu-la a coure al forn en una safata durant 9 minuts a 220 graus.
A continuació, poseu les patates senceres en una safata i deixeu-les coure al forn juntament amb el xai. Quan retireu el xai del forn, deixeu-hi les patates 15 minuts més a 180 graus. Després, peleu les patates i tritureu-les amb el morter per fer-ne un puré.
Finalment, poseu en un cassó el fons de carn, la mostassa i la nata fresca, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa cremosa.
I ja per acabar, emplateu la costella tallada a talls, poseu-hi el puré de patata al costat i salseu-ho tot amb la salsa de carn.
Tot seguit, poseu-la a coure al forn en una safata durant 9 minuts a 220 graus.
A continuació, poseu les patates senceres en una safata i deixeu-les coure al forn juntament amb el xai. Quan retireu el xai del forn, deixeu-hi les patates 15 minuts més a 180 graus. Després, peleu les patates i tritureu-les amb el morter per fer-ne un puré.
Finalment, poseu en un cassó el fons de carn, la mostassa i la nata fresca, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa cremosa.
I ja per acabar, emplateu la costella tallada a talls, poseu-hi el puré de patata al costat i salseu-ho tot amb la salsa de carn.