Cuixa de xai al forn

Puntuació:

2,96 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
carns
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (388 vots)

Ingredients

  • 1 cuixa de xai d'aprox. 1,5kg
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 3 pastanagues
  • 1 polpa de tomàquet
  • 1 all
  • Romaní fresc
  • Llorer
  • Farigola
  • Pebre negra en gra
  • Una cullarada de farina
  • Un got de Brandy de Xerez o Pedro Ximenez
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Patates

Elaboració

1. Fiqueu al forn a 180/200 graus.

2. Primer fem alguns talls a la cuixa, perquè els sabors penetrin millor. Després la salpebrem.

3. En una paella antiadherent, marquem la cuixa salpebrada per les dues bandes amb poc oli d'oliva per després reservar-la

4. En la mateixa paella ens disposem a fer el sofregit. Hi fiquem una mica més d'oli i introduïm les verdures: ceba, porro, pastanagues... amb una mica de polpa de tomàquet perquè agafi color i textura.

5. Ara li afegim al sofregit els aromes, 1 fulla de llorer, romaní fresc, farigola i alguns grans de pebre negre.

6. Quan estigui la verdura "pochada", li afegim una cullerada de farina i ho reduïm 30 segons. Per després afegir el got de brandy de Xerez (pot ser també Pedro Ximenez o Conyac), ho flamegem perquè s'evapori l'alcohol.

5. Ara, en un rostidor per anar al forn, hi col•loquem les verdures, les patates i la cuixa de xai. Ho fiquem al forn a 180 graus, com a mínim 1 hora fins que al carn es desprengui de l'os

6. Quan estigui, retirem la cuixa, perquè reposi una mica i recuperi els seus sucs. Desglacem la safata amb vi i ho reduïm amb flama viva. Un cop reduït la salsa, ho pesem tot per un turmix per després tornar a ficar-ho al foc, fins que bulli,
rectifiquem de sal si és necessari.

7. Ho emplatem amb el tros de xai, acompanyat de les patates i salsa per sobre.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (3)

  • Raro

    Raro diu:

    06/03/2011 11:16:41 Marca com a ofensiu

    La recepta és espectacular, però hauries de revisar la ortografia. Busca el significat del verb ficar. No vull ser repel.lent ni anar de "listillo", només avisar-te.

  • JOSEP

    JOSEP diu:

    15/05/2009 23:57:27 Marca com a ofensiu

    Sembla que ha d'estar molt bo!

  • 17/03/2009 11:37:57 Marca com a ofensiu

    Això ho hem de provar!

Recepta de:
Plat preferit:
cargols
Receptes publicades:
1
Vots rebuts:
388
Comentaris rebuts:
4
Seguidors:
4

Últimes receptes de l'autor