Cuixa de gall dindi rostida amb peres dolces

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ester Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 cuixes de gall dindi
  • 3 cebes
  • 1 cullerada de greix de porc
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1/4 l d'oli de gira-sol
  • 6 peres blanquilles
  • 150 g de sucre
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, feu un almívar en un cassó amb el sucre i l'aigua. Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi les peres, prèviament pelades, sense cor i tallades a quarts, i deixeu-les bullir en l'almívar. Quan estiguin toves, retireu el cassó del foc i reserveu-lo.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a daus fins que quedi ben daurada.

Mentrestant, saleu les cuixes de gall dindi i fregiu-les en una altra paella amb el greix de porc fins que siguin ben rosses.

Tot seguit, poseu la ceba i les cuixes en una cassola, afegiu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts. Comenceu amb el forn a foc fort i quan arrenqui el bull abaixeu-lo al mínim.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi les peres, afegiu-hi una mica d'almívar i fregiu-les.

I ja per acabar, emplateu les cuixes, poseu-hi la ceba per sobre i les peres al costat.
Anar al contingut