Cuixa d'ànec amb vi negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ton Mata
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 4 cuixes d'ànec mut del Penedès
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
- 1 tija d'api
- 1 branqueta de farigola
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- oli d'oliva
- vi negre del Penedès
- 1 picada d'ametlles
- 1 tassa de brou
PREPARACIÓ
Per començar, traieu la grassa de les cuixes d'ànec i salpebreu-les.
Tot seguit poseu-les a la cassola juntament amb totes les verdures. Afegiu-hi la farigola i el vi i deixeu-ho marinar durant 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, poseu les cuixes en una paella amb oli calent i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Per preparar la salsa, poseu les verdures i les herbes en una paella amb oli calent. Apugeu el foc i deixeu-ho coure fins que les verdures estiguin cuites. Aleshores afegiu-hi el vi negre que heu fet servir per macerar l'ànec, les ametlles picades i el brou.Després incorporeu-hi les cuixes d'ànec i deixeu-ho coure 30 minuts a foc lent. Després passeu la salsa pel colador mirant que vagi a parar a una cassola. Afegiu-hi les cuixes i deixeu-ho coure dos minuts més. Finalment, poseu les cuixes d'ànec en un plat i afegiu-hi una mica de salsa al damunt. I per decorar incorporeu-hi una mica de farigola.
Tot seguit poseu-les a la cassola juntament amb totes les verdures. Afegiu-hi la farigola i el vi i deixeu-ho marinar durant 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, poseu les cuixes en una paella amb oli calent i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Per preparar la salsa, poseu les verdures i les herbes en una paella amb oli calent. Apugeu el foc i deixeu-ho coure fins que les verdures estiguin cuites. Aleshores afegiu-hi el vi negre que heu fet servir per macerar l'ànec, les ametlles picades i el brou.Després incorporeu-hi les cuixes d'ànec i deixeu-ho coure 30 minuts a foc lent. Després passeu la salsa pel colador mirant que vagi a parar a una cassola. Afegiu-hi les cuixes i deixeu-ho coure dos minuts més. Finalment, poseu les cuixes d'ànec en un plat i afegiu-hi una mica de salsa al damunt. I per decorar incorporeu-hi una mica de farigola.