Cua de bou estofada amb vermut negre i verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Borja Sierra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 talls de cua de bou
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 1 pastanaga
  • 1 cabeça d'alls
  • Pebre en gra
  • 1 fulla de llorer
  • 1 tomàquet madur
  • 200 ml de vermut
  • 1 l de brou de carn
  • 1 cullerada de farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • 4 espàrrecs bladers petits
  • 4 endívies petites
  • 4 pastanagues petites
  • 4 branquetes petites de fonoll
  • 1 cullerada de comí mòlt

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els talls de cua de bou, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli. Quan estiguin dauradets, retireu-los de la paella i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi la ceba, la pastanaga, el tomàquet, el porro i els alls, tot tallat a trossos, i el llorer, el pebre en gra i la sal i deixeu-ho sofregir una estona. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi el vermut, la cua de bou i el brou de carn i deixeu-ho coure durant 3 hores.

Seguidament, retireu la cua de bou, reserveu-la en un plat, coleu la salsa, poseu-la en una altra paella juntament amb la cua de bou i deixeu-ho coure a foc suau fins que la salsa quedi ben reduïda.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs petits, les endívies petites, les pastanagues petites i el fonoll durant un parell de minuts i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.

Finalment, salteu les verduretes en una paella amb una mica d'oli.

I ja per acabar, emplateu la cua de bou, salseu-la amb el suc de la cocció, poseu-hi les verduretes al voltant i guarniu el plat amb una mica de comí mòlt.
Anar al contingut