Cua de bou amb rovellons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Olivet
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bilbao, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Molt ric en minerals, especialment el ferro, potassi i fòsforAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1,600 kg de cua de bou
  • 1 l de vi negre
  • farina
  • oli d'oliva
  • 2 patates
  • 1 copa de vi ranci
  • pebre vermell dolç
  • aigua
  • 1 kg de rovellons
  • 2 tomàquets
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • llorer
  • ginebró
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els tomàquets, les cebes i les pastanagues, tot tallat a trossos, el vi negre i la cua de bou i deixeu-ho macerar durant 24 hores.
Seguidament, reserveu les verdures i el vi negre, retireu la cua, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estigui daurada, retireu-la i reserveu-la i, a la mateixa paella, poseu-hi les verdures de la maceració, el pebre vermell, el llorer, el ginebró, la sal i el vi ranci i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.Mentrestant, poseu en un cassó el vi negre i l'aigua i deixeu-ho bullir. Després, afegiu-hi les verdures de la maceració, deixeu-ho bullir tot junt durant 5 minuts, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès. A continuació, poseu-ho tot en una cassola juntament amb la cua de bou, tapeu-la i deixeu-ho coure a foc suau durant dues hores.Tot seguit, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates, prèviament pelades i tallades a trossos. Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció de la cua de bou, afegiu les patates a la cassola.Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els rovellons prèviament salpebrats fins que quedin dauradets.I ja per acabar, emplateu la cua de bou, poseu-hi les patates i els rovellons al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut