Cruixent de tomàquet i formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 250 g de formatge lleuger
  • 200 ml de crema de llet
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 250 g de sucre
  • 1 canó de vainilla
  • pasta fil·lo
  • oli d'oliva de 0,4
  • sucre llustre

PREPARACIÓ

Per fer la melmelada de tomàquet, poseu en un cassó el sucre, el canó de vainilla i els tomàquets escaldats, pelats i tallats a trossos, i deixeu-ho coure tot durant uns 45 minuts.
Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.

A continuació, poseu en un bol el formatge i la crema de llet, i barregeu-ho amb un batedor fins que quedi una crema ben fina. Seguidament, amb una mànega, ompliu la glaçonera amb la crema, fent-ne unes boletes, i poseu-la al congelador fins que estiguin ben congelades.

Per fer el farcellet, talleu la pasta fil·lo a quadrats, poseu-hi una mica de melmelada, a sobre una boleta de formatge i tanqueu el farcellet clavant-hi un escuradents. Seguidament, fregiu els farcellets en un cassó amb oli abundant i ben calent.

Finalment, arrebosseu els farcellets amb sucre llustre i ja els podeu emplatar.
Anar al contingut