Cruixent de tomàquet i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cata 1.81, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de formatge lleuger
- 200 ml de crema de llet
- 1 kg de tomàquets madurs
- 250 g de sucre
- 1 canó de vainilla
- pasta fil·lo
- oli d'oliva de 0,4
- sucre llustre
PREPARACIÓ
Per fer la melmelada de tomàquet, poseu en un cassó el sucre, el canó de vainilla i els tomàquets escaldats, pelats i tallats a trossos, i deixeu-ho coure tot durant uns 45 minuts.
Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol el formatge i la crema de llet, i barregeu-ho amb un batedor fins que quedi una crema ben fina. Seguidament, amb una mànega, ompliu la glaçonera amb la crema, fent-ne unes boletes, i poseu-la al congelador fins que estiguin ben congelades.
Per fer el farcellet, talleu la pasta fil·lo a quadrats, poseu-hi una mica de melmelada, a sobre una boleta de formatge i tanqueu el farcellet clavant-hi un escuradents. Seguidament, fregiu els farcellets en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Finalment, arrebosseu els farcellets amb sucre llustre i ja els podeu emplatar.
Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol el formatge i la crema de llet, i barregeu-ho amb un batedor fins que quedi una crema ben fina. Seguidament, amb una mànega, ompliu la glaçonera amb la crema, fent-ne unes boletes, i poseu-la al congelador fins que estiguin ben congelades.
Per fer el farcellet, talleu la pasta fil·lo a quadrats, poseu-hi una mica de melmelada, a sobre una boleta de formatge i tanqueu el farcellet clavant-hi un escuradents. Seguidament, fregiu els farcellets en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Finalment, arrebosseu els farcellets amb sucre llustre i ja els podeu emplatar.