Cruixent de poma

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sàbat
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sàbat, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • Per a la pasta brisa:
  • 100 g de mantega
  • 100 g de sucre de canya
  • 100 g de farina
  • 100 g d'ametlles en pols Per a la crema de canyella:
  • 170 g de llet
  • 2 canons de canyella
  • 100 g de rovell d'ou
  • 460 g de nata líquida
  • 100 g de sucre Per guarnir:
  • poma
  • sucre de llustre

PREPARACIÓ

Per fer la pasta, poseu els ingredients en una batedora i aneu-hi incorporant els daus de mantega mentre ho bateu.
Deixeu-la reposar a la nevera durant una hora i mitja. Després ratlleu-la i poseu-la dins d'un motllo rodó. Afegiu-hi unes gotes d'aigua i poseu-la al forn a 180 graus durant 10 minuts. Per fer la infusió de la crema de canyella, poseu la nata líquida, la llet i les branques de canyella en un cassó. Quan comenci a bullir, tapeu-ho. Mentrestant, peleu la poma i passeu-la per una ratlladora. Per fer la crema, poseu els rovells d'ou i el sucre en un cassó al foc, i barregeu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la infusió sense els canons de canyella, i barregeu-ho. Deixeu-ho refredar 30 minuts. Quan traieu la pasta del forn, deixeu-la refredar i desemmotlleu-la. Per muntar el plat, afegiu-hi la crema al damunt i després els fideus de poma. Poseu-ho al forn a 250 graus i, quan hagin passat 5 minuts, incorporeu-hi el sucre llustre per caramel·litzar la poma. Finalment, poseu el cruixent de poma en un plat i afegiu-hi pols de canyella al damunt.
Anar al contingut