Croquetes de pollastre i bunyols de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès i Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a les croquetes:
- 1 kg de cuixes de pollastre desossades
- 5 tomàquets
- 2 cebes
- sal i pebre
- pa ratllat
- 2 ous
- oli d'oliva
- 1/2 l de salsa beixamel (1/2 l de llet, 40 g de farina i sal)
- Per als brunyols:
- 1/2 kg de patates
- 75 g de mantega
- sal
- picada d'all i julivert
PREPARACIÓ
Per fer les croquetes, en una paella amb oli abundant fregiu les cuixes de pollastre, salades.
Quan estiguin ben daurades, retireu-les i reserveu-les. Seguidament, a la mateixa paella, sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu el tomàquet picat i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu les cuixes de pollastre i el sofregit en una safata de forn, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 90 minuts a 180 graus. Després, poseu-ho en un bol juntament amb la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, doneu-hi forma de croquetes, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
Per fer els bunyols de patata, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a trossos, durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la picada d'all i julivert i aixafeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, doneu-hi forma rodona, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb farina i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu les croquetes i els bunyols de patata.
Quan estiguin ben daurades, retireu-les i reserveu-les. Seguidament, a la mateixa paella, sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu el tomàquet picat i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu les cuixes de pollastre i el sofregit en una safata de forn, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 90 minuts a 180 graus. Després, poseu-ho en un bol juntament amb la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, doneu-hi forma de croquetes, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
Per fer els bunyols de patata, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a trossos, durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la picada d'all i julivert i aixafeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, doneu-hi forma rodona, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb farina i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu les croquetes i els bunyols de patata.