Croquetes de pollastre amb quetxup casolà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 1 pollastre rostit
  • 1 ceba
  • 100 g de farina
  • 250 cl de llet
  • sal, pebre
  • oli d'oliva
  • 1 tasseta de farina
  • 1 tasseta de pa ratllat
  • Per al quetxup:
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 200 ml d'oli
  • 15 ml de vinagre
  • 40 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, enrossiu la ceba picada en un cassó amb oli, afegiu-hi la farina i barregeu-ho amb les barretes.
Tot seguit, poseu-hi la llet freda i barregeu-ho amb les barretes fins que quedi una massa ben espessa. A continuació, retireu-ho del foc, afegiu-hi el pit pollastre rostit picat, remeneu la massa, rectifiqueu-la de sal i deixeu-la refredar. Quan ja estigui freda, amb una mica de farina feu les croquetes, passeu-les per ou i pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

Per fer el quetxup, poseu en un cassó els tomàquets tallats a trossos, l'oli, la sal, el sucre i el vinagre i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix i coleu-ho.

I ja per acabar, emplateu les croquetes i guarniu el plat amb el quetxup.
Anar al contingut