Croquetes de pollastre amb quetxup casolà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 1 pollastre rostit
- 1 ceba
- 100 g de farina
- 250 cl de llet
- sal, pebre
- oli d'oliva
- 1 tasseta de farina
- 1 tasseta de pa ratllat
- Per al quetxup:
- 250 g de tomàquets madurs
- 200 ml d'oli
- 15 ml de vinagre
- 40 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, enrossiu la ceba picada en un cassó amb oli, afegiu-hi la farina i barregeu-ho amb les barretes.
Tot seguit, poseu-hi la llet freda i barregeu-ho amb les barretes fins que quedi una massa ben espessa. A continuació, retireu-ho del foc, afegiu-hi el pit pollastre rostit picat, remeneu la massa, rectifiqueu-la de sal i deixeu-la refredar. Quan ja estigui freda, amb una mica de farina feu les croquetes, passeu-les per ou i pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
Per fer el quetxup, poseu en un cassó els tomàquets tallats a trossos, l'oli, la sal, el sucre i el vinagre i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix i coleu-ho.
I ja per acabar, emplateu les croquetes i guarniu el plat amb el quetxup.
Tot seguit, poseu-hi la llet freda i barregeu-ho amb les barretes fins que quedi una massa ben espessa. A continuació, retireu-ho del foc, afegiu-hi el pit pollastre rostit picat, remeneu la massa, rectifiqueu-la de sal i deixeu-la refredar. Quan ja estigui freda, amb una mica de farina feu les croquetes, passeu-les per ou i pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
Per fer el quetxup, poseu en un cassó els tomàquets tallats a trossos, l'oli, la sal, el sucre i el vinagre i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix i coleu-ho.
I ja per acabar, emplateu les croquetes i guarniu el plat amb el quetxup.